27 / 04 / 2024

Mamak'ta metruk binalar yıkılıyor!

Mamak'ta metruk binalar yıkılıyor!

Mamak Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor. Akgül, “Sokak çocukları ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekânı olmaktan kurtarıyoruz.



Mamak Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor. Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu kapsamda, her gün bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak bu yıl içinde 300 sahipsiz viranenin tespitini gerçekleştirdi. Metruk yapıların 100’ünün yıkımı gerçekleştirilirken, 2 yüz virane yapı da yıkım aşamasına geldi. İlçede görselliğe ve huzura büyük önem verdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sokak çocukları ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekânı olmaktan kurtarıyoruz. Tehlike saçan yapıları yıkarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçiyor hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz” dedi.

 

Tehlike Saçan Yapılar Yok Oluyor

Harita mühendisi, yapı denetim amiri ve inşaat teknikerinden oluşan ekipçe, kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı alanlar ve Kartaltepe, Anayurt, Gülseren ve Gülveren mahalleleri başta olmak üzere tüm Mamak’ta metruk yapılar tespit edilirken, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39.’uncu maddesi gereğince de yıkımları gerçekleştiriliyor. Mamak’ın, şehircilik anlayışına ters düşen, çevre kirliliğine sebep olan ve yanlış amaçlar için kullanılan yıkıntılardan temizlendiğini kaydeden Akgül, yıkım için mahalle sakinlerinin de kendilerine destek verdiğini söyledi. Terk edilmiş yapıların uçucu madde bağımlıları tarafından barınak olarak kullanıldığına işaret eden Akgül, “ İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Vatandaşımızın huzurunu ön planda tutuyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, çevrelerinde bu tür binalar varsa bize en kısa süre ulaşmalarıdır” diye konuştu.


Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön