24 / 04 / 2024

Mamak'taki üçlü tesisin yüzde 85'i tamamlandı!

Mamak'taki üçlü tesisin yüzde 85'i tamamlandı!

Kentsel dönüşüm projeleri ile bambaşka bir çehreye kavuşan Mamak'ta aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanı bulunan üçlü tesisin yüzde 85'i tamamlandı.



Mamak Belediyesinin, Kıbrıs Mahallesi’nde inşa ettiği aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanı bulunan üçlü tesisin yüzde 85'i tamamlandı. 


Kentsel dönüşüm projeleri ile bambaşka bir çehreye kavuşan Mamak, ilçeye yapılan sosyal tesislerle adından sıkça söz ettiriyor.


YÜZDE 85 ORANINDA TAMAMLADI


Kıbrıs Mahallesi’nde yer alan 10 bin metrekarelik alanı kapsayan içerisinde aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanı bulunan üçlü tesis projesinde sona yaklaşılıyor. 


3 katlı şekilde Selçuklu mimarisi ile inşa edilen projenin 5 bin 220 metrekarelik inşaat alanına sahip bodrum katında 3 bin 920 metrekarelik kapalı pazar alanı, 6 adet dükkan, bay bayan mescit, zabıta karakolu ve tesisin teknik merkezi yer alıyor.


3 bin 111 metrekarelik zemin katta ise bin metrekarelik düğün salonu, derslikler, öğretmenler odası, idari ofisler, aile merkezi ve gençlik merkezi yer alıyor. Ayrıca bin 700 metrekarelik açık terası bulunuyor. Tesisin 3 bin 600 metrekarelik inşaat alanına sahip 1. katında yine aile merkezine ait 9 adet derslik, toplantı odaları, idari ofisler ve gençlik merkezine ait 8 adet derslik, yemek salonu, çok amaçlı salon bulunuyor. Pazar alanının üstü açık olan kısmı Selçuklu mimarisi ile özdeşleşmiş yapıyı bozmadan 9 adet cam kubbe oluşturularak üzeri kapatılarak özgün ve nitelikli bir tesis ilçeye kazandırılacak.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,  Vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacak alanlar yapıyoruz. Yaptığımız üçlü kompleksin içerisinde düğün salonu, derslikler, çok amaçlı salonlar yer alıyor. Bölgenin ihtiyacını karşılayacak çok önemli bir merkez olacaktır. Eğitimde, kültürde, sporda ve sanatta öncü gelişen bir Mamak için çalışıyoruz." dedi. 


Akgül "Tesis özellikle kadınlar, gençler ve çocukların sosyal gelişimine büyük katkıda bulunacak. Mahallemizin her anlamda kalkınması için hayata geçen projeler mahallelerimizin değerini arttırıyor. Bu kompleksimiz eksikliği hissedilen birçok konuda vatandaşa hizmet sunacak. Kültürel ve sosyal faaliyetlerin icra edilebilmesi açısından tesisimiz geniş düşünülmüş bir yatırım. En kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.


Haber Vaktim


Geri Dön