29 / 03 / 2024

Manavgat Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı!

Manavgat Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen ve kapasite artırımına gidilen Manavgat Atıksu Arıtma Tesisi düzenlenlenen tören ile açıldı.



Kum Mevkii'nde Manavgat Stadyumu yanında yeralan tesisin açılış törenine başta Dış İşleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sivil toplum kuruluşu başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Manavgat'ta yaşanan çevre kirliliği ve koku sorununu bitirmek için inşaatına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışını yapmaktan dolayı gururlu olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel; "Antalya'nın önemli turizm ilçelerinden Manavgat'ta son yıllarda yaşanan çevre kirliliği ve koku sorunlarını çözmek için yoğun bir şekilde çalışmalar yaptık.Büyükşehir Yasasıyla dev yatırımlar yaparak koku sorunlarını çözüme ulaştırdık. Manavgat ve Kumköy Atıksu Artıma Tesisleri'nde gerçekleşen kapasite artırımı ve koku giderme sistemleriyle Manavgat son yıllarda yaşadığı sıkıntılardan kurtulacak" dedi.


Antalya Akdeniz Haber


Geri Dön