24 / 04 / 2024

Manavgat Side'de kentsel tasarım başlıyor!

Manavgat Side'de kentsel tasarım başlıyor!

Manavgat Belediye Başkanı Sözen , Side için hazırlanan kentsel tasarım projesini tanıttı



Manavgat Belediye Başkanı Sözen , Side için hazırlanan kentsel tasarım projesini tanıttı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Side için, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ortaklaşa çalışılarak hazırlanan ve ilk etabı "4 Meydan 4 Odak" olarak adlandırılan projenin tanıtım toplantısı Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet binası meclis salonunda yapıldı. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Side'yi daha güzelleştirip yerli ve yabancı turistlerce daha kolay izlenebilir hale getirmek, bölgede alışveriş canlılığını artırarak esnaflara can suyu olabilmek amacıyla hazırlanan projenin tanıtımı, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından gerçekleştirildi.


150 GÜNDE BİTECEK

Tarihte pek çok kültüre ev sahipliği yapmış Side'yi ve içindeki esnaf ile vatandaşları çok önemsediklerini belirten Başkan Sözen, "Kentsel Tasarım Projesi"ni hayata geçirmekten mutlu olduklarını dile getirdi. Bir yıllık çalışmanın ürünü olan projenin hayata geçmesiyle Side'ye daha da artı değer katacağını ifade eden Sözen, ilk etabı önümüzdeki hafta başlamak kaydıyla 150 günde bitecek olan projede, 25 bin metrekarelik düzenlemenin 18 bin metrekaresinin traverten döşemesi olacağını söyledi.


5 MİLYON LİRA BÜTÇELİ

Koruma Kurulu'nun onayladığı kriterlerde hazırlanan projede aydınlatmaların da yapılacağını anlatan Sözen, projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin TL'ye mal olacağını açıkladı. Sözen, esnafı da düşünerek çalışmanın başlaması için sezon sonunu beklediklerini ve projenin etaplara bölündüğünü vurguladı.


Sabah


Geri Dön