19 / 04 / 2024

Mandarin Oriental Hotel İstanbul 2017'de açılacak!

Mandarin Oriental Hotel İstanbul 2017'de açılacak!

Mandarin Oriental Grup Başkan Yardımcısı Chiristoph Mares, "Bodrum doğa ve lokasyon olarak bize o kadar uygun ki ilk oteli burada açtık. Türkiye'deki ikinci otelimizi ise 2017'de İstanbul'da açmayı planlıyoruz" dedi...



Dünya jet-set'inin mekânı Mandarin Oriental, Bodrum Cennet Koyu'nda açıldı. Astaş Holding'in yatırımı olan otelde fiyatlar 800-18 bin euro arasında.


Son yıllarda Hollywood yıldızlarından top modellere ünlü isimlerin uğrak yeri haline gelen Bodrum'a, lüks otel zincirleri de kayıtsız kalamadı. Uzakdoğulu Mandarin Oriental, Türkiye'deki ilk otelini Astaş Holding yatırımıyla Bodrum Cennet Koyu'nda hizmete açtı. Oda fiyatlarının 800 ila 18 bin euro arasında değiştiği otelin hedefi dünya jet-set'ini Türkiye sahillerine çekmek. Mandarin Oriental Grup Başkan Yardımcısı ve Avrupa Ortadoğu, Afrika ve Hindistan Operasyon Direktörü Chiristoph Mares, Mandarin'le birlikte pek çok uluslararası lüks otel zincirinin Bodrum'u kadrajına aldığını, hatta yatırım için sıraya girdiğini söyledi. 


İKİNCİ OTEL İSTANBUL'DA 


Mandarin Oriental Bodrum'un grubun Avrupa'daki ilk resort oteli olduğunu vurgulayan Mares, "Bu nedenle grubumuz için büyük değer taşıyor. Aslında ilk hedefimiz ülkenize İstanbul'dan adım atmaktı. Ancak Bodrum doğa ve lokasyon olarak bize o kadar uygun ki ilk oteli burada açtık. Türkiye'deki ikinci otelimizi ise 2017'de İstanbul'da açmayı planlıyoruz" dedi. Mandarin Türkiye Bölge Genel Müdürü Nejat Sarp ise grubun yaklaşık 10 yıldır İstanbul Boğazı'nda var olmak istediğini ve bunun için uygun lokasyonu beklediğini belirtti. Sarp, Astaş'ın Kuruçeşme arazisinin tam da hayal ettikleri lokasyon da olduğunu ifade etti. 


ASYA'YI TÜRKİYE'YE GETİRDİK

Mandarin Türkiye Bölge Genel Müdürü Nejat Sarp, otelde bayram fiyatlarının 900 eurodan başladığını belirtti. Bu fiyata yemek ya da kahvaltı dahil değil. Şimdiden rezidans tipi odaların bayram için dolduğunu vurgulayan Sarp, "Türk misafirlerimiz Asya kültürüne çok ilgi duyuyor, Asya tipi hizmeti merak ediyor. Avrupa'ya herkes gidiyor ama Asya'ya gitmek zor. Biz de Asya'yı onlara getirdik" diye konuştu.


HELİKOPTERLE GELECEKLER

600 dönüm arazi üzerinde kurulan Mandarin Oriental'de çoğu özel bahçeli ve infiniti havuzlu 109 misafir odası, gurme lezzetler sunan 10 restoran ve bar, 2 bin 700 metrekarelik SPA, su sporları merkezi ve çocuk kulübünün yanı sıra biri 440 misafir ağırlayabilen iki balo salonu yer alıyor. Müşteri portföyü dikkate alınarak helikopter pisti de yapılmış. Oteldeki barları ise Doğuş'un satın aldığı Babylon işletiyor.



NİLÜFER MEŞEL/ Sabah 


Geri Dön