19 / 04 / 2024

Manisa Alaşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya taviz vermiyor!

Manisa Alaşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya taviz vermiyor!

Manisa Alaşehir Belediyesi, kaçak yapılaşma ile mücadele konusunda bir toplantı düzenledi. Toplantıya mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda kaçak yapılar ile ilgili görüş ve öneriler dile getirildi.



Manisa Alaşehir Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda bir toplantı düzenledi. Alaşehir Ziraat Odası Toplantı Salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu başkanlığında düzenlenen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün "Kaçak Yapılaşma" ile ilgili toplantısı muhtarların katılımıyla yapıldı. 


EN BÜYÜK SORUN İMARLAŞMAMIŞ YAPILAR 

Toplantıda Alaşehir merkez mahalleler ile yeni mahallelerde bulunan kaçak yapılar ile ilgili görüş ve öneriler dile getirildi. Toplantıda konuşan Şehir Plancısı Esra Bozan; "İlçemizde imarla ilgili en büyük sorun imarlaşmamış yapılardır. İmar durumu almadan yapılaşma mümkün değildir. Muhtarların müdürlüğümüzle sık sık iletişime geçmesi gerekir." dedi. İmar İşleri Müdür Yardımcı Cuma Vural da ruhsatsız yapılaşmayı önlemek için TİP projelerinden faydalanılması gerektiğine dikkat çekti. Vural; "Şikayetler üzerine kaçak yapıların tespiti yapıldı. Ruhsatsız yapılaşmayı önlemek için TİP projelerinden yararlanmakta fayda var." şeklindeki açıklamalarıyla tamamlanan toplantı katılımcıların büyük ilgisi ve memnuniyetiyle sona erdi. 



Hüseyin KESKİN/Beş Eylül Gazetesi


Geri Dön