29 / 03 / 2024

Manisa Alaşehir'e yeni atıksu arıtma tesisi!

Manisa Alaşehir'e yeni atıksu arıtma tesisi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir Belediyesi’nden devraldığı atıksu arıtma tesisinin ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle yeni bir proje hazırlıyor.




MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde çevre kirliliğine son vermek adına atıksu arıtma tesisleri inşa ediyor. Bunun yanındaysa ilçelerden devralınan tesislerin bakımlarını da yaparak daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Bu kapsamdaki tesislerden biri de Alaşehir Atıksu Arıtma Tesisi. Ancak MASKİ Genel Müdürlüğü, gelişen Alaşehir’in ihtiyacı karşılamayan eski tesisinin yerine yenisini yapmak için çalışmalarına başladı. Yeni tesis mevcut tesisin yanındaki boş alana inşa edilecek. Alaşehir’in uzun yıllarını garanti altına alacak tesis, Manisa’nın kaderini değiştirecek çalışmaların önemli adımlarından biri olacak. Mevcut eski tesis devralındığında bakımsız olan dış cephesi boyandı. Ayrıca tesiste bulunan diğer donanımların bakım-onarımları yapılarak daha doğru çalışması sağlandı.

Başkan Ergün Müjdeyi Verdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir’de yaşayan vatandaşlara yeni atıksu arıtma tesislerinin müjdesini verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Alaşehir’deki tesisimiz de devraldığımız 13 atıksu arıtma tesisinin içerisinde bulunuyordu. Diğer tesislerde olduğu gibi bakım-onarımlarını yaptıktan sonra tesisimizin verimini artırdık. Ancak Manisa 17 ilçesiyle büyüyen ve sürekli gelişen bir şehir. Amacımız bu büyümeyi daha da yukarı çekip, ilimizi Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri konumuna getirmek. Bu büyüyen şehirlerimizin sağlıklı ve temiz bir çevreye sahip olmasını sağlamak için de önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Şu an Alaşehir’de hizmet veren tesis kapasite olarak ilçemizin ihtiyacını karşılamayacak durumda. Yaptığımız çalışmalar sonrasında gördüğümüz bu durumun önüne geçmek için hemen harekete geçtik. MASKİ Projeler Dairemiz, yeni tesis için çalışıyor. Şu an inşaat halinde olan 4 tesisimizin yanına 1 büyük tesis daha eklemiş olacağız. Çalışır durumda bulunan tesisimiz 80 bin nüfusa hitap ediyor. Yeni tesisimizde bu rakam 2025 yılına kadar olan 1. kademede 100 bin, 2050 yılına kadar olan 2. kademede 200 bin nüfusa hizmet verecek. Bu tesisin yanı sıra Kavaklıdere’de inşa edeceğimiz bir diğer tesisimiz, 2026 yılına kadar olan projeler 1. kademede 5 bin kişilik nüfusa hitap edecek bir tesis, 2046 yılında yapılacak revizesiyle birlikte bu rakam 10 bin kişilik nüfusa denk gelecek. Uluderbent’te inşa edilecek olan tesisimiz ise 2035 yılına kadar 3 bin 500 kişilik nüfusa, revizesinin yapılması ile 4 bin kişilik nüfusa hizmet verecek. Ben şimdiden projelerimizin hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.

 


Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön