16 / 04 / 2024

Manisa için imar planı çağrısı!

Manisa için imar planı çağrısı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaşanan afeti, alınan önlemleri ve bundan sonraki süreçte yapılması gerekenleri anlattı. Ergün, imar planı çağrısı yaptı.



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaşanan afeti, alınan önlemleri ve bundan sonraki süreçte yapılması gerekenleri anlattı.

Manisa Kulis Haber Gazetesi'nden Burhan Akdemir'in haberine göre, Manisa ve ilçe merkezlerinde sorun yaşanmadığına vurgu yapan Ergün, sel baskınlarının temelinde çarpık kentleşme ve DSİ’nin sulama kanallarından kaynaklı olumsuzluklar yaşandığını söyledi.  Başkan Ergün, siyasilere ve meclis üyelerine çağrıda bulunarak imar planının bir an önce devreye sokulması gerektiğini söyledi. 

Manisa’nın büyük bir afet yaşadığını söyleyen Başkan Ergün, “Manisa büyük bir sel afeti yaşadı. Sonuçta güzel bir nokta, şehir ve ilçe merkezlerimizde çok büyük bir sıkıntının yaşanmamış olması. Bu bugüne kadar yapılan hizmetlerin karşılığıdır. Gelmiş, geçmiş olsun. İlk günden itibaren ilgili ekiplerimiz ve araçlarımızla sahadaydık. İlk gün bu kadar yağış beklenmiyordu. Daha çok ikinci günden sonra çoğalmaya başladı. 3’üncü gün zirveye çıktı” şeklinde konuştu.

Son dönemdeki mevsimsel değişiklikler hakkında konuşan Başkan Ergün, “Son yıllarda iklimsel değişikliklerin getirdiği sıkıntıları yaşadık. Bölge bölge bu sıkıntılar yaşanıyor. Bu tür afetlerden Allah ülkemizi korusun. Biz sahaya çıktığımızda gecekondu bölgeleri diye tabir ettiğimiz yerlerde 5-10 hayvan telef oldu. Onun dışında hiç can kaybı olmadı. İlk gün Sayın Valimiz başkanlığında kriz merkezi kuruldu. Bizim de daire başkanlarımız bu kriz merkezindeydi. Sadece Merkez değil Akhisar’da, Saruhanlı’da Turgutlu’da da taşkınlar olduğu için acil müdahaleler yapılmaya çalışıldı. Bütün ekipler tam bir şekilde teyakkuz halinde sahadaydı. 3 gün aralıksız bir şekilde çalışmalarını yürüttüler” dedi.

Mevcut planlamaların çok iyi yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Ergün, planlama yapılmaması durumunda bu gibi sıkıntıların yaşandığını kaydetti. Başkan Ergün, şunları söyledi: “Bunların hepsi bugün ya da yarın planlanarak yapılabilecek işler değil. Kurumlar arasındaki mevcut planlamalar çok iyi yapılmalı. Bütün Spil Dağı’nda çeşitli dereler kanalıyla, eriyen kar suları da dahil olmak üzere ne şekilde yağışların geldiği ortada. Bu yağışlar da bazı mahallelerde sorunlar yaratıyor. Yaşanan sorunlar, alt kotu düşük derelerin en az 1,5-2 metre aşağısında yapılan evlerin sonucu. Afetin Allah’tan geldiğine dikkat çeken Başkan Ergün, “Allah’tan gelene yapacağımız bir şey yok. Görüyorum ki taşkınların sebebinin Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Cengiz Ergün olarak ben ilan edilen mesajları da okuduk. Herkesin görüşü vardır ve saygı duyarız. Ama hakaret noktasına giderse üzülürüz. Yatırımları yapmasaydık Manisa’nın hali ne olurdu bunun da bilinmesini istiyorum.”


Geri Dön