18 / 04 / 2024

Manisa Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi açıldı!

Manisa Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi açıldı!

Manisa'da şiddet gören kadın ve çocukların başvurabilmesi ve adli işlemlerinin daha hızlı yapılarak sonuçlandırılması amacıyla baro tarafından Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi açıldı.



 Kentte şiddet mağdurları kadın ve çocuklara bu merkezin ilk etapta yardımcı olacağını belirten Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, kadının şiddete uğramadığı, onurlu bir hayat yaşadığı günleri beklediklerini söyledi.


Manisa Barosu Ali Arslan ise, kadına yönelik şiddet olaylarında aktif olarak çalıştıklarını belirterek, "Şiddet o kadar yaygınlaştı ki kadın ve çocuk hakları komisyonun bir büroya ihtiyacı oldu. Yardım isteyen kişilerin ulaşabilecekleri bir yer olması gerekiyordu. Bu merkezle faaliyetler daha hızlanacak" diye konuştu. Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Nezahat Bölge, merkezle birlikte adli yardımların hız kazanacağını dile getirerek, "Kadın yönelik şiddet, çocuğun cinsel istismarı gibi acil müdahale gerektiren konularda burada dilekçelerimizi yazacağız ve onları gerekli yerlere yönlendireceğiz. Normalde şiddet mağdurları nereye başvuracaklarını ya da nereden yardım isteyeceklerini bilmiyor. Biz onlara yol göstereceğiz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön