25 / 04 / 2024

Manisa Şehzadeler'de 3.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Manisa Şehzadeler'de 3.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Manisa 3. İcra Dairesi, Şehzadeler ilçesi Anafartalar'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Yüzölçümü 3.344 metrekare olan arsanın satış bedeli 3 milyon 344 bin TL olarak belirlendi.



Manisa 3. İcra Dairesi, Şehzadeler Anafartalar'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Yüzölçümü 3.344 metrekare olan arsanın satış bedeli  3 milyon 344 bin TL olarak belirlendi.


Manisa 3. İcra Dairesi


2013/329 TLMT.


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO’LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : MANİSA İLİ, ŞEHZADELER İLÇESİ, 2. ANAFARTALAR MAH., 16 CİLT, 1559


SAYFA, 3496 ADA, 3 PARSELDE KAYITLI ARSA VASFINDA TAŞINMAZ. Satışa konu taşınmaz üzerinde hafriyattan çıkan molozlar bulunmaktadır. Kıymet takdiri raporuna göre taşınmaz boş durumdadır. Taşınmaz Manisa - Akhisar yoluna cephelidir. Yeni otogar tesisleri ve Hal Binası İnşaatına yürüme mesafesindedir. Taşınmazın kullanıma elverişliği, davaya konu taşınmazın Manisa - Akhisar karayoluna cepheli olması, Yeni Otogar Binası ve tesislerine, Hal Binasına yakın yerde olması, Mevcut Belediye hizmetlerinden yararlanması ile günün ekonomik koşulları göz önüne alınarak toplam arsa payı ile beraber taşınmazın değeri bilirkişiler tarafından 3.344.000,00TL olarak tespit edilmiştir.


Adresi : 2. ANAFARTALAR MAH. MİMAR SİNAN BULVARI NO: 56 (ARSA)


ŞEHZADELER / MANİSA Yüzölçümü : 3.344 metrekare


Arsa Payı : TAM HİSSELİ. Tapu Kaydı ve Tespit Edilmiş Olan Fiili Durumu Esastır.


İmar Durumu : Şehzadeler Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 66525732


/1099 Sayı Nolu ve 06/11/2014 Tarihli yazılarında satışına karar verilmiş olan taşınmaz hakkında “... İmar planımız içinde, özel önlemler alanında kalmakta olup, yapılaşma şartlarını belirten Meclis Kararımız yazımız ekindedir.” denilmekle; imar planı yazısına ekli olarak dosyaya gönderilmiş olan T.C. MANİSA BELEDİYESİ MECLİS KARARI olarak 300 Karar sayılı ve 06/10/2009 Tarihli İlave imar Planına İtirazlar konulu karar ise şu şekildedir. KARAR:


ÖZEL ÖNLEMLER UYGULANACAK ALANLAR:


(Bu koşullar, Manisa İmar Planında, kentin  İzmir  Yönünden girişinde yer alan, Atatürk Anıtı İle Gediz Köprüsü arasında, İzmir - Bursa karayoluna cephe veren adalar ile planda Ö lejantı ile tanımlanmış, “Kentin genel görünümü ve kent estetiği açısından özel önlemler uygulanacak alanlar” için geçerlidir.) 1 -) Bu alanlarda imar uygulaması sonucunda ya da ifraz yolu ile oluşturulacak minumum parsel büyüklüğü 3.000 metre karedir.


2- ) İmar uygulaması yapılmış, üzerinde konut yapılaşmaları olmayan adalarda, minumum parsel büyüklüğü aranmaz. Bu adalarda var olan ruhsatlı mevcut tesisler aynen korunacak ve olası yeni yapılaşmalarda emsal hesabına dahil edilecektir.


3- ) Bu alanlarda, planda konut amaçlı planlanmış adalarda, konut yapılmak istenmesi halinde, plan üzerinde konut alanları için belirlenmiş yapılaşma koşulları geçerlidir. Ancak, imar uygulaması yapılmış konut adalarında bu koşullarda tanımlanan ticari yapılaşmalara gidilmek istenmesi durumunda minumum 1.500 metre kare parsel büyüklüğü zorunlu olup, özel önlemler uygulanacak alanlar için belirlenmiş diğer kurallara da uyulacaktır.


4- ) Karayoluna ya da bu yol kenarında var olan servis yoluna cepheli parsellerde, imar planında daha geniş bir açıklık tanımlanmamışsa, karayolu yönündeki cephede yapı yaklaşma sınırı en az 10 metre, diğer cephelerde ise en az 5 metredir.


5- ) Bu alanlarda yapılacak, alışveriş merkezleri; ticari teşhir, sergileme ve satış üniteleri; servis üniteleri ile bütünleşik otomobil vb. ürünler sergi ve satış yerleri; sinema, tiyatro, konser, toplantı ve düğün salonları; özel eğitim tesisleri; özel sağlık tesisleri; yüzme havuzu ve spor tesisleri; kafeterya, lokanta ve yemek pişirme yerlerinde; TAKS: 0.40, KAKS: 1.00, Hmaksimum = Serbest.


6- ) Yalnızca otel yapılması durumunda; TAKS: 0.40, KAKS: 1.20, H maksimum = Serbest.


7- ) Apart otel, pansiyon ve motellerde; TAKS: 0.30, KAKS: 0.60, H maksimum = 3 kat.


8- ) Atatürk anıtı ile Fatih Köprülü Kavşağı arasında kalan bölümde; Yapılacak turizm tesislerinin niteliklerinin yükseltilmesi amacıyla, “Turizm tesislerin belgelendirilmesine ve niteliklerine ilişkin Yönetmelik” uyarınca 4 ve 5 yıldızlı otel olarak yapılacak tesislerde yapılması zorunlu olan; “Konferans salonu ve fuayesi”, “Kapalı yüzme havuzu” ve “Sinema ve tiyatro amaçlı salon” için yapılan düzenlemeler, emsal hesaplaması ile elde edilen yapılaşma hakkına eklenecektir. Bu tür tesislerde TAKS: 0.50 olarak uygulanacaktır.



Geri Dön