20 / 04 / 2024

Manisa Şehzadeler'de apartman inşası sırasında kaza meydana geldi!

Manisa Şehzadeler'de apartman inşası sırasında kaza meydana geldi!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde inşasına başlanan apartmanın temel kazısı yandaki binaya zarar verdi. Vinçle desteklenen apartman belediye ekiplerince boşaltıldı, bina ise mühürlendi.



Vinçle desteklenen apartman belediye ekiplerince boşaltıldı, bina ise mühürlendi. Tahliye edilen vatandaşlar da temel kazısını yapan yüklenici firma tarafından otele yerleştirildi.


Aynı apartmanda 3 dairesi olan Hasbiye Pazarlıoğlu ise "Gelip baktığımız zaman temelin alt kısmına girilmiş olduğunu gördük. İş makinesini kullanan operatörün usta olmadığını tahmin ediyoruz. Buraya mühendisler gelecek, hatanın nerede olduğunun kararını verecek" dedi.


Yıkılma tehlikesi oluşan apartmanın beşinci katında oturan Iraklı sığınmacı Wameed Raad, giyecek ve yiyecek gibi tüm malzemelerinin evde kaldığını, zor durumda bulunduğunu belirtti.


AA


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bir binanın zemininde inşaat çalışmaları sırasında kayma meydana geldi. Bir bina, bitişik binadan ayrıldı.Bunun üzerine bina yıkılmasın diye vinç ve direklerle desteklendi.


Ege Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir binanın inşaat çalışmaları sırasında yan taraftaki bir binanın zemininde kayma meydana geldi. Bina, bitişik binadan ayrılarak yan yatmaya başladı. Bunun üzerine bölgedeki bir vinç ve direklerle bina desteklendi.


Binadakiler tahliye edilirken, yıkılmaması için çalışma başlatıldı.


Sözcü




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki beş katlı bir bina, yanındaki arsada yapılan temel atma çalışmalarında hasar gördü. Temeli kayan apartmandaki aileler binadan tahliye edilirken, çatlaklar oluşan bina üç gündür vinçle ayakta duruyor.


Murat Caddesi üzerindeki boş bir arsaya apartman yapılması için geçen pazartesi günü inşaat çalışmalarına başlandı. Temel kazılırken, arsanın bitişindeki beş katlı bina hasar gördü. Apartmanda çatlaklar oluşurken, binada yaşayan beş aile evlerini boşalttı. Binanın yıkılma olasılığına karşı vinçle destek sağlandı. Pazartesi'den beri bina vinç desteğiyle ayakta duruyor.


Evlerinden çıkmak zorunda kalan aileler ise yanlarına hiçbir eşya alamadan sokakta kaldı. Müteahhit tarafından aileler bir otele yerleştirilirken, yanlarına yiyecek ve giyecek alamadıkları için çok mağdur olduklarını söyledi. Apartmandaki üç mülteci aileden biri Iraklı Wameed Raad, olayın olduğu gün kayma olduğunu hissedince kendilerini dışarı attıklarını anlattı. Raad, dört çocuğu ve eşiyle birlikte bir otele yerleştirildiklerini ancak hiç paraları olmadığı için yiyecek ve giyim ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi. Raad, "Beş gün sonra eve girebileceğimizi söylüyorlar ama bu bina olmaz. Elbiseler evde, eşyalarımız, yiyecekler evde. Tehlikeli olduğu için girmemize izin vermiyorlar" diye konuştu.


Zemini kayan apartmanın temelinin güçlendirmesi için işçiler çalışma yapıyor.



Cumhuriyet


Geri Dön