24 / 04 / 2024

Manisa Türk İslam Sanatları Merkezi açıldı!

Manisa Türk İslam Sanatları Merkezi açıldı!

Manisa'da yeni nesillere geleneksel sanatları usulüne uygun bir şekilde öğretecek olan Türk İslam Sanatları Merkezi Vakıf İşhanı'nda açıldı. Merkezin açılışına, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da katıldı




Manisa'da yeni nesillere geleneksel sanatları usulüne uygun bir şekilde öğretecek olan Türk İslam Sanatları Merkezi Vakıf İşhanı'nda açıldı. Merkezin açılışına, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, CBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, CBÜ Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Dr. Ahmet Yeşil, Yazma Eserler Kütüphane Müdürü Ali Arı ile sanatçı ve davetliler katıldı.


Geleneksel sanatlar

Manisalı sanatçılar Arkın Ongan ve Suna Deveci Ongan'ın çalıştırdığı merkezde, geleneksel sanatlardan olan hat, minyatür, tezhip ve ebru çalışmaları yapılacak. Merkezde ayrıca naht sanatı, fotoğraf, kaligrafi, kukla ve ney kurslarının da açılacağı bildirildi. Açılış kurdelesini Başkan Çerçi'yle birlikte kesen Vali Bektaş, sergide yer alan eserleri tek tek inceledi. Suna Ongan minyatürler, Arkın Ongan da hat sanatının incelikleri hakkında konukları bilgilendirdi. Türk İslam Sanatları Merkezi olarak bütün sanatçı ve sanatseverleri atölyeye beklediklerini dile getiren Dr. Ahmet Yeşil, "Merkez, geleneksel sanatlarımız olan hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, çini ve naht sanatlarını tanıtmak, yaygınlaştırmak, ve gelecek nesillere aktarmak için hizmete açıldı. Alanında uzman hocalarla verilen eğitimlerle atölyede hem tarihsel hem de sanatsal bir yolculuğa çıkılabilir. Orijinal eser de edinebileceğiniz merkezde kişiye özel tasarımlar, davetiye, zarf ve özel gün tasarımları yapılıyor. Kaligrafi, fotoğrafçılık, güzel sanatlara hazırlık kursları, ney ve kuklacılık dersleri de veriliyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön