26 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre TOKİ evleri mecliste konu oldu!

Manisa Yunusemre TOKİ evleri mecliste konu oldu!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yürütülen konut edindirme projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.



Manisa Yunusemre TOKİ evleri mecliste konu oldu!


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da Yunusemre Belediyesi ve  TOKİ  işbirliği ile yürütülen konut edindirme projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Biçer önergesinde "Konut edindirme amacıyla Manisa Yunusemre Belediyesi ve TOKl işbirliği ile yapılan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) evleri ile ilgili aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." diyerek 9 sorusuna yanıt aradı.


Biçer'in soruları


1) TOKİ’ye başvuru yapan kişi sayısı kaçtır?


2) TOKİ’ye konut edinme amacıyla başvuru yapan başvuru sahiplerinden ne kadar ön talep ücreti alınmıştır?


3) TOKİ’ye başvuru yapan vatandaşlarımızdan toplanan para hangi bankada ne kadar süre ile tutulmuştur? Vatandaşların parası bankada vadeli hesapta mı vadesiz hesapta mı bekletilmiştir?


4) Vadesiz hesapta tutulmuş ise vatandaş açısından oluşacak mağduriyetler dikkate alınmış mıdır? Vatandaşların mağduriyetleri dikkate alınmış ise mağduriyetlerin giderilmesine yönelik nasıl bir çalışma yapılmıştır?


5) Geçen 2 yılda vatandaşların kaybı olmuş mudur? Olmuş ise bu kayıp karşılanmış mıdır? Karşılanmamış ise neden karşılanmamıştır?


6) Konut çıkmayan kişilere paralan iade edilmiş midir? Edilmiş ise ne zaman iade edilmiştir? Vatandaşlanmızın paralanma tutulduğu bankanın ortalama faizi oranlan bazında para iadesi yapılmış mıdır?


7) Belediye ile paraların yatırıldığı banka arasında bu paraların yatırılması ile ilgili herhangi bir promosyon anlaşması var mıdır? Varsa anlaşmanın içeriği nedir?


8) Banka, Belediye ile yaptığı anlaşmaya karşılık belediye herhangi bir araç almış mıdır? Almış ise ayrı ayrı belirtilmek üzere her aracın marka, model ve fiyatı nedir?


9) Yıllara göre ve illere göre ayrı ayn belirtilmek üzere 2010 yılından önergenin verildiği tarihe kadar TOKÎ’ye açılmış bulunan dava sayısı kaçtır? Sonuçlanan her dava ayrı ayrı belirtilmek üzere açılan davalar ne şekilde sonuçlanmıştır?





Geri Dön