25 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre'de 5 bin 500 konutla 25 bin kişinin yaşayacağı şehir inşa ediliyor!

Manisa Yunusemre'de 5 bin 500 konutla 25 bin kişinin yaşayacağı şehir inşa ediliyor!

Son Büyükşehir Yasası ile 6 yıl önce kurulan Yunusemre Belediyesi, hizmetleri ve vizyon projeleri ile ön plana çıkıyor. Kentin kurucu belediye başkanı olarak 2. dönemde vatandaşın teveccühüyle yeniden seçilen Mehmet Çerçi, mega projelerini yeni dönemde de sürdüreceğini belirtti...



Manisa’nın Yunusemre Belediyesi genç olmasına rağmen önemli projeler geliştirerek başarı çıtasını her geçen daha da yükseğe çıkarıyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi, kentin kültür turizmine katkı sağlayacak Yunus Emre Kültür Parkı, içerisinde modern bir pazaryerini de bulunduran Yunus Emre Millet Çarşısı, Yuntdağı’nda vatandaşların doğayla buluştuğu Ortaköy Mesire alanı gibi önemli projeleri yürülüğe koyduklarını dile getirdi. 

“Okul Bahçeleri Spor Alanlarına Dönüşüyor” ve “1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor” gibi projelerin Türkiye’ye örnek gösterildiğine dikkat çeken Başkan Çerçi, “Gelecek nesiller için çalışıyoruz. Manisa’nın en büyük ilçesi olan Yunusemre’ye dev projeler kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

TOPLU KONUT PROJESİ

5 bin 500 konuttan oluşan proje ile bölgede bir kaç yıl içerisinde 25 bin nüfusun yaşayacağı bir şehir inşa edilecek. Bir milyon 550 bin metrekare büyüklükte alan üzerinde yükselen Akgedik Yunuskent’te tüm etaplar tamamlandığında 5 bin 500 konut, 21 eğitim kurumu, 2 sağlık kurumu, 1 pazaryeri, 7 ibadethane, 14 çocuk oyun parkı, 5 ticaret merkezi, 7 kent meydanı ve pek çok yatırım hayata geçirilecek. 

MİLLET ÇARŞISI

Manisa’nın kangren haline gelen pazar yeri sorunu, Yunusemre Belediyesi ile çözüldü. İçerisinde 2 katlı modern pazaryerinin de bulunduğu kompleks proje, 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Proje içerisinde pazaryerinin yanı sıra iş yerleri, kentin en büyük konferans salonu, gençlik ve eğitim merkezi, kafeterya, atölyeler, sergi salonu, cami, fuaye, etkinlik salonu, bebek bakım ve emzirme odaları, kapalı ve açık otopark gibi alanlara yer verildi.

KÜLTÜR PARKI

Spil Dağı’nın eteklerinde doğayla iç içe, kentin kültür turizmine değer kazandıracak proje, 10 bin metrekare alan üzerinde yapılıyor. İçerisinde Klasik Türk İslam Sanatları Atölyesi, Anadolu Müzesi, İrfan Meclisi, Misafirhane, kafeterya, çocuk oyun parkı, spor alanları ve seyir terasları bulunuyor. 

ORTAKÖY MESİRE ALANI

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı’nda vatandaşların sevdikleriyle vakit geçirebilecekleri, içerisinde her şey düşünülmüş bir mesire alanı hayata geçirdi. Ahşap iskeleye ve ahşap köprüye sahip biyolojik gölet, yanlarında mangal şömineleri konuşlandırılmış 110 piknik masası, oturma alanları, yürüyüş yolu, şelale ve restoran bulunan Ortaköy Mesire Alanı’nı Manisalılar çok sevdi.

Van'da depremzedeler için çelik konstrüksiyon konutlar inşa edilecek!

 


Geri Dön