25 / 04 / 2024

Manisa'da balkonundan geçen 335 yıllık ağaç için imar değiştirildi!

Manisa'da balkonundan geçen 335 yıllık ağaç için imar değiştirildi!

Manisa'da faaliyette bulunan Saruhan İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın balkonundan geçen 335 yıllık kızıl çam ağacı görenleri şaşkına çevirdi.



Manisa'da faaliyette bulunan Saruhan İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın balkonundan geçen 335 yıllık kızıl çam ağacı görenleri şaşırtıyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2004'te vakıf binasının temellerinin atılacağı çamlık alanı incelemelerde bulunan vakıf yetkilileri, arazi üzerinde yer alan çam ağaçlarının kesilmesine izin vermeyerek örnek bir davranışa imza attı. 

Ağaçların kesilmesi yerine hazırlanan projeyi ve imarı değiştiren vakıf, bugün sadece Türkiye'nin değil belki de dünyanın doğaya en saygılı projelerinden birine imza attı. Ağacın dallarının binayı balkon kısımlarından delerek geçtiği bir proje hazırlandı. 

Kısa süre içerisinde tamamlanan bina, doğaya zarar vermeden de insanoğlunun yaşam alanı oluşturabileceği belirlendi. Manisa Saruhan Bey İlim Kültür ve Eğitim Vakfı kurucularından İbrahim Okşaş "Şu an ağacımız 335 yaşında. Biz de onun bakımını yaparak, muhafaza etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 


Geri Dön