29 / 03 / 2024

Manisa'da depreme dayanıksız yurt binası sayısı TBMM'de!

Manisa'da depreme dayanıksız yurt binası sayısı TBMM'de!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde kapatılmasına karar verilen bir öğrenci yurdu ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Bakanlığa bağlı yurt binası sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakıroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa'nın Akhisar ilçesinde kapatılmasına karar verilen bir öğrenci yurduna ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Bakanlığa bağlı yurt binası sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakırlıoğlu, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasaoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakıroğlu, ''Manisa Akhisar ilçemizde bulunan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait kız ve erkek öğrenci yurtlarının öğrenci azlığı ve kamu kaynakların verimli kullanılması gerekçesiyle kapatılmasına karar verilmiş, gelen tepkiler üzerine yurdun depreme dayanıksız olduğu için kapatıldığı açıklanmıştır'' diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'nun soruları:
1- Ülke genelinde depreme dayanıksız tespit edilen bakanlığınıza bağlı yurt binası sayısı nedir?
2- Depreme dayanıksız olduğu tespit edildiği halde faaliyette bulunan yurtlar var mıdır? Sayısı ne kadardır? Bu yurtlar hangi il ve ilçelerdedir?
3- Depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan ve yıkılan yurt sayısı ne kadardır?
4- Akhisar'da kapatılmasına karar verilen öğrenci yurduna depreme dayanıksız olduğu raporu ne zaman verilmiştir?
5- Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Akhisar yurdunun hizmet vermesine öğrencilerin hayatının tehlikeye atılmasına yıllardır neden göz yumulmuştur?


Geri Dön