23 / 04 / 2024

Akhisar'da depreme dayanıksız yurt binası sayısı TBMM'de!

Akhisar'da depreme dayanıksız yurt binası sayısı TBMM'de!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde kapatılmasına karar verilen bir öğrenci yurdu ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Bakanlığa bağlı yurt binası sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakırlıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa'nın Akhisar ilçesinde kapatılmasına karar verilen bir öğrenci yurduna ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Bakanlığa bağlı yurt binası sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakırlıoğlu, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakırlıoğlu, ''Manisan Akhisar ilçemizde bulunan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait kız ve erken öğrenci yurtlarının öğrenci azlığı ve kamu kaynakların verimli kullanılması gerekçesiyle kapatılmasına karar verilmiş, gelen tepkiler üzerine yurdun depreme dayanıksız olduğu için kapatıldığı açıklanmıştır.

Öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan yurdun yerine Akhisar'a 500 kişilik yeni yurt yapılması kamuoyunda tartışma konusu olmuştur.

Öğrencileri tedirgin eden bu durum ülke genelindeki öğrenci yurtlarının depreme dayanıklı oluğ olmadığı konusu gündeme getirmiştir'' diye konuştu.

Bakırlıoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Yıllar önce depreme dayanıksız olduğu tespit edildiği halde, yurtların hizmete devam ettirilerek öğrencilerin hayatının tehlikeye atılması, öğrenci sayısı azalınca depreme dayanıksız denilerek yurdun kapatılması kamu yönetimi açısından kabul edilmez bir durumdur.

Yükseköğrenimi yaşadıkları yerler dışında, ailesinden uzakta yapan öğrencilerin en önemli sorunu barınmadır ve bu durum bir tercih nedenidir. Çünkü gençler okul tercihi yaparken haklı olarak okulun bulunduğu il ve ilçelerde devlet yurdununun olup olmadığına, yeterli olup olmadığına bakıyorlar.''

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'nun soruları:

1- Ülke genelinde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen bakanlığınıza bağlı yurt binası sayısı nedir?

2- Depreme dayanıksız olduğu tespit edildiği halde faaliyette bulunan yurtlar var mıdır? Sayısı ne kadardır? Bu yurtlar hangi il ve ilçelerdedir?

3- Depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan ve yıkılan yurt sayısı ne kadardır?

4- Akhisar'da kapatılmasına karar verilen öğrenci yurduna depreme dayanıksız olduğu raporu ne zaman verilmiştir?

5- Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Akhisar yurdunun hizmet vermesine öğrencilerin hayatının tehlikeye atılmasına yıllardır neden göz yumulmuştur?


Geri Dön