25 / 04 / 2024

Manisa’daki inşaatın temel kazısında 5 katlı apartman hasar gördü!

Manisa’daki inşaatın temel kazısında 5 katlı apartman hasar gördü!

Manisa Yunusemre’de , bir inşaatın temel kazısında bitişikteki apartman hasar gördü. Apartman sakinleri tahliye edildi.



Manisa Yunusemre’de , bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana gelen göçük ve bölgedeki toprak kayması  sebebiyle bitişikteki 5 katlı apartman hasar gördü. Apartmanda yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; açıklamalara göre, ilçeye bağlı Akmescit Mahallesi'nde temel kazısı yapan bir inşaat firmasının ekskavatörü, yan taraftaki 5 katlı apartmanın temeline zarar verdi. Ardından yağmurun etkisiyle arsanın bitişiğindeki apartmanın temeli kaydı ve bahçe duvarı çöktü.

Toprak kayması sonucu binanın girişindeki doğalgaz ve su borusu kırıldı. Bunun üzerine doğalgaz ve su dağıtım firması yetkilileri kesinti uygulayıp tedbir aldı.

Apartman, belediye ve ilçe kaymakamı ekipleri tarafından tahliye edildi. Binadaki 8 dairede ikamet eden 22 kişi kentteki misafirhane ve otellere taşındı.

Binanın bitişiğindeki kazı çalışması durduruldu, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mahalle sakinlerinden Müzeyyen Kahraman, apartmanda ağabeyinin evinin olduğunu vurgulayarak, "Binanın yanında göçük olunca binayı boşalttılar. Polisler geldi. Burada yaşamını sürdüren aileler, belediye ekipleri tarafından otellere yerleştirildi. Şikayetçi de olacağız. 'Güm' diye ses geldi, ev yıkılıyor zannettik. Çıktık duvar yıkılmış" ifadelerini kullandı.

Bülent Kahraman da arsada 3 gündür temel kazısı yapıldığını söyleyerek, "Çalışma sırasında sanırım bu apartmanın altını fazla girilmiş. Evler boşaltıldı. Bahçe duvarı yıkıldı." dedi.

Manisa'daki depremde 305 ağır hasarlı konut tespit edildi! 


Geri Dön