25 / 04 / 2024

Manisalı depremzedeler için konteyner ev!

Manisalı depremzedeler için konteyner ev!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan depremde evleri ağır hasar alan Karakurt Mahallesi sakinleri için 30 adet konteyner ev kuruldu.



Manisa Kırkağaç'ta depremde konutları ağır hasar alan Karakurt Mahallesi'nde yaşayanlar için 30 konteyner ev kuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sağlanan 30 konteyner, sabaha karşı tırlarla Manisa Karakurt Mahallesi'ne getirildi. Kurulum çalışmaları tamamlanan konteynerlere depremzede aileler yerleştirildi.

Mahalle muhtarı İdris Kat, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililere teşekkürlerini sundu. Kat, şu şekilde konuştu:

"Mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda konteynerlerimiz geldi. Kaymakamlığımız mağdur ailelerle talepleriyle ilgili mülakatlar yapmıştı. Bu mülakatlarda konteyner ev talep eden 30 vatandaşızın talepleri karşılandı. Duyarlılıkları için başta Manisa Valimiz Ahmet Deniz, Kaymakamımız Murat Büyükköse ve AFAD yetkililerimize çok teşekkür ederim."

İdris Kat, 86 evde ağır hasar oluşan mahalleden 116 kişinin Kırkağaç Şehzadeler Gençlik ve İzcilik Kampı'na yerleştirildiğini, bölgeye 181 çadır kurulduğunu, kira yardımı yapılan bazı ailelerin de ilçede bulunan güvenli evlere taşındığını da söyledi.

 

Manisa'daki depremde 305 ağır hasarlı konut tespit edildi! 


Geri Dön