27 / 04 / 2024

Manisalı depremzedeler konteyner ev

Manisalı depremzedeler konteyner ev

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan depremde evleri ağır hasar alan Karakurt Mahallesi sakinleri için 30 adet konteyner ev kuruldu.

Adıyaman'da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Türkiye'de büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depreminin üzerinden 10 ay geçti. Ancak 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde yaşıyor. Konteyner kentlerde ilk kışı geçirmeye hazırlanan depremzedeler oldukça tedirgin.

Depremzedeler konteyner kentlerde kış şartlarıyla mücadele ediyor!

6 Şubat deprem felaketinin üzerinden 9 ay geçti. Bir senede kalıcı konutlara geçiş sözünün verildiği bölgede ise hâlâ enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları sürerken, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin kış şartlarıyla mücadelesi başladı.

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Konteyner evlere yoğun ilgi! Siparişlere yetişilmiyor!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremlerle ülkemiz sarsıldı. Depremzedeler konteyner evlere yerleştirilmeye başlandı. Bundan dolayı da bu yapılara ilgi arttı.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Erzurum'da depremzedeler için inşa edilen konutlar teslim ediliyor!

Erzurum'da depremzedeler için hayata geçirilen konutlar vatandaşlara teslim edilecek.

Sinop'ta evlerini kaybeden vatandaşlar için konteyner evler yerleştirildi!

Sinop'ta sel felaketi sebebiyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira yardımı yapılacağını dile getiren AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, köylerinde kalmak isteyenlere de konteyner tahsis edileceğini dile getirdi.

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler için yapılacak yeni konutların akıbetini TBMM gündemine taşıdı...

Manavgat'ta afetzedelere 177 konteyner ev teslim edilecek!

Manavgat'ta meydana gelen yangınlar sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için köylere kurulan 177 konteyner yakın zamanda vatandaşlara teslim edilecek. 

İzmir'de evleri hasar gören depremzedeler göç edecek!

İzmirli depremzedeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından taleplerinin giderilmediğine ve bu gidişle bölgeden zorunlu olarak göç edeceklerine dikkat çekti.

Erzurum'da depremzedeler için inşa edilecek 575 konutun temeli atıldı!

Erzurum Çat'ta depremzedeler için hayata geçirilecek olan toplam 575 konutun temel atma töreni yapıldı.

İzmirli depremzedeler kredi mağduriyeti yaşıyor!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen ve 118 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem sonrasında mağdur olan depremzedeler kredi konusunda problemler yaşıyor. 

Manisalı depremzedeler konteyner ev Haberi

Manisalı depremzedeler konteyner ev

Manisa Kırkağaç'ta depremde konutları ağır hasar alan Karakurt Mahallesi'nde yaşayanlar için 30 konteyner ev kuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sağlanan 30 konteyner, sabaha karşı tırlarla Manisa Karakurt Mahallesi'ne getirildi. Kurulum çalışmaları tamamlanan konteynerlere depremzede aileler yerleştirildi.

Mahalle muhtarı İdris Kat, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililere teşekkürlerini sundu. Kat, şu şekilde konuştu:

"Mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda konteynerlerimiz geldi. Kaymakamlığımız mağdur ailelerle talepleriyle ilgili mülakatlar yapmıştı. Bu mülakatlarda konteyner ev talep eden 30 vatandaşızın talepleri karşılandı. Duyarlılıkları için başta Manisa Valimiz Ahmet Deniz, Kaymakamımız Murat Büyükköse ve AFAD yetkililerimize çok teşekkür ederim."

İdris Kat, 86 evde ağır hasar oluşan mahalleden 116 kişinin Kırkağaç Şehzadeler Gençlik ve İzcilik Kampı'na yerleştirildiğini, bölgeye 181 çadır kurulduğunu, kira yardımı yapılan bazı ailelerin...