24 / 04 / 2024

Mansur Yavaş'tan Siteler esnafına metro sözü!

Mansur Yavaş'tan Siteler esnafına metro sözü!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Esenboğa Havalimanı metro projesine öncelik vereceğini söyleyerek, Siteler esnafına metro sözü verdi.



CHP  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Yenimahalle'de Gümüşhaneliler Derneği üyeleriyle bir araya geldi. 

''Ankara'nın sorunlarını birlikte tartışacağız"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, belediye olarak katılımcı, şeffaf ve herkesin fikrini alan bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini söyleyen Yavaş, "Eski belediye başkanımız 25 ilçe belediye başkanı ile oturup aynı sofrada yemek yememiş. İlk yapacağımız işlerden birisi inşallah 25 başkanla oturup Ankara'nın sorunlarını birlikte tartışacağız" ifadelerini kullandı. 

''Önceliğimiz Esenboğa Havalimanı metro projesi''

Esenboğa Havalimanı metro projesine öncelik vereceğini söyleyen Yavaş, çalışmaların 9 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi. 

Metro güzergahını Siteler üzerinden yapacağını söyleyen Yavaş, şu açıklamalarda bulundu: 

"Sayın Mehmet Özhaseki ile beraber duraklarımız aynıdır. Çünkü Ankara büyükşehir Belediyesine ulaşım planına sunulan bir proje var, onun üzerinde çalışılıyor. Benimkinin bir tek farkı var, Siteler üzerinden havaalanına gitmesini istiyoruz. Daha çok insan taşıyacağına inanıyoruz. Onların projesinde havaalanına 'Kuyubaşı'ndan, Keçiören'den gidecek' deniliyor. İnşallah bunların gerek taşeronluğunda, gerek yapımında mutlaka sizler de görev alacaksınız. Metro projelerimizin toplamı 1 milyar 880 milyon dolar. Ankara'nın bütçesi bunları yapmaya yeter."

Belediye'nin bütçesinden yapacağı harcamalarda dikkatli olacağını kaydeden Yavaş, "Belediyenin bütçesini harcarken kendi paramızdan daha çok değer vererek harcama yapacağız. Kul hakkı var, yetim hakkı var. Projelerin birçoğunu bu şekilde gerçekleştireceğiz. Sizin paranızı daha üstün tutmak suretiyle birçok hizmete daha çok para ayıracağız" dedi. 


Geri Dön