19 / 04 / 2024

Mansur Yavaş'tan metro tepkisi! 

Mansur Yavaş'tan metro tepkisi! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak metrosuna ilişkin konuştu. Kendilerine tek metro için izin verildiğine dikkat çeken Yavaş, metro çalışmalarına hemen başlandığını belirtti.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. birleşimi yapıldı. Meclis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında bir araya geldi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kendisine yöneltilen bütün iddialara ve sorulara cevap veren Yavaş eleştirileri de yanıtladı. Yavaş, suya zam iddiaları, metro projeleri, yeni alınacak otobüsler, Ankapark, itfaiye ve TOGO Kuleleri gibi konularla ilgili sunum yaparak, konulara ilişkin net ve detaylı bilgiler paylaştı. 

Mansur Yavaş tan metro tepkisi! 

ABB TV ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan ve 7.5 saat devam eden toplantının izlenme rakamları rekor oldu.

Görev başına gelmesinin ardından yapılan yasal düzenleme ile beraber metro kesintisinin arttığını ve bu sebeple belediye bütçesinin düştüğüne vurgu yapan Yavaş, "Neden metro yapmadınız?" eleştirilerini şöyle yanıtladı:

“İki de bir diyorsunuz ki; metro yapmadı, metro yapmadı, metro yapmadı. Bize izin verilen metro 1 tane diyorum, bir daha söylüyorum, bize izin verilen metro 1 tane, bir daha söylüyorum bize izin verilen metro 1 tane. O da Mamak. Hemen başladı. Proje yapılmadan kazmaya mı başlasaydık? Proje bitecek, proje bize ulaştığında bakanlığa vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığı onay verirse ondan sonra ihalesini yapacağız. 

Mansur Yavaş tan metro tepkisi! 

Bakın metroları biz yapamıyoruz, siz yapın diye devretmiş eski yönetim. Eski yönetimi konuşunca konuşma diyorsunuz ya, yapmamışsınız işte. O kadar gelire rağmen, o kadar gayrimenkul satışına rağmen, ASKİ'den aktarılan o kadar paya rağmen yapmamışsınız. Ben de şu mevcut şartlarda bu kadar borcu varken yapacağım diyorum.”

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nda son durum ne?

Ankapark'ta son durum ne?


Geri Dön