25 / 04 / 2024

Mansur Yavaş'a metro tepkisi!

Mansur Yavaş'a metro tepkisi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın metro inşası izin vermediği yönündeki açıklamaları üzerine Yavaş'a birçok isim tepki gösterdi. 



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğiniz günler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın metro inşası izin vermediğini dile getirmişti. Sabah'tan Tolga Özlü'nün haberine göre;  Ankara  Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, Mansur Yavaş'a tepki gösterdi. Ünal açıklamasında "58 kilometre metro sözü veren bir belediye başkanının Ankara'yı şantiyeye çevirmesini beklerdim. Gelinen noktada Sayın Mansur Yavaş'ın çalışmaya, Ankara'ya değer katmaya bir niyetinin olmadığını görüyoruz" dedi. 

Fatih Ünal açıklamasında şunları dile getirdi: 

"Bir sürü vaatler vererek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP'li Sayın Mansur Yavaş, 2,5 yıla yaklaşan görevi süresince dişe dokunur hiç bir projeyi bitiremedi."

"Seçim öncesi her konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye bütçesi gibi devasa bir bütçenin iyi kullanılamadığını, eğer iyi kullanılırsa Ankara'yı ihya edeceğinden bahseden Sayın Mansur Yavaş görevi süresince sürekli mazeret üreterek yapamadığı her iş için mağdur edebiyatı yaptı."

"'Bütçem ile 58 kilometre metro yapacağım' sözü de kendi ifadesiydi. Lakin şu ana dek herhangi bir metro inşaatına başlamadı. 58 kilometre metro sözü veren bir belediye başkanının Ankara'yı şantiyeye çevirmesini beklerdim. Gelinen noktada Sayın Mansur Yavaş'ın çalışmaya, Ankara'ya değer katmaya bir niyetinin olmadığını görüyoruz."

"Ankara gün geçtikçe kaybediyor"

"Bir yerden bir yere gitmenin en rahat olduğu başkentlerden birisi olan Ankara trafiğinin şu anki hali içler acısı. Parkları ve rekreasyon alanları ile ünlü Ankara'nın parkları bakımsızlıktan dökülüyor. Ufku ve yapılan güzel çalışmalar ile Avrupa'nın ünlü Başkentleri ile yarışan Ankara'nın vizyonu CHP belediyeciliği yüzünden yerlerde sürünüyor."

"2,5 yıllık süreçte sürekli ekiplerin ve bürokratların değiştirildiği bir belediye imajı vermekten öteye gidemeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mansur Yavaş'ın basiretsiz başkanlığı ile gün geçtikçe daha çok kaybediyor, daha çok geriye gidiyor."

Mansur Yavaş a metro tepkisi!

"Diğer belediyeleri örnek alsın"

"Ankara'daki AK Partili İlçe Belediyeleri kısıtlı bütçelerine rağmen birçok başarılı çalışmaya imza atıyorlar. Belediyecilik konusunda oldukça deneyimsiz olan Sayın Mansur Yavaş'a tavsiyem Keçiören'i, Altındağ'ı, Mamak'ı, Kahramankazan'ı, Beypazarı'nı gezip oralarda yapılan çalışmaları yerinde görsün."

"Başkanlarımızın yaptıkları parkları, yolları, seracılığı, örnek bahçeleri, dikilen ağaç adedini sorsun. Bürokratlarına talimat versin,nasıl yapıyorlar gidin öğrenin desin. İddia ediyorum ufku açılır, Ankara'ya bakışı değişir."

Ankara geriye gidiyor 

"Belediyecilikteki bu savrulmuşluk, iş bilmemezlik yüzünden Dünya çapında yapılan Gelişen Büyükşehirler kategorisinde 8-10 sıra aşağıya düşen, yapılmayan icraatlar, dar ufuklar, kısır çekişmeler ile günden güne içine kapanan bir Başkent görünümü Ankara'ya oldukça zarar veriyor. Mansur Yavaş dönemini Ankara için kayıp yıllardı diyerek anacağız maalesef. Çok konuşan, çok mazeret üreten, mağdura oynayan bir imajdan öteye gitmeyen bu ufuk, güzel Ankaramıza hiç yakışmıyor."

"Metro maketi bile yok"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yalan söylediğini dile getirdi. 

Köse; "Sayın Mansur Yavaş'ın algı belediyeciliğine alışmıştık ama yalan belediyeciliğe de başlamış. Metro için önünde hiçbir engel yok. Sayın Mansur Yavaş, '58 kilometre metroyu harfiyat geliri ve billboard gelirleri ile yapacağım' demişti fakat ortada maket bile yok. Ankaralı algı ve yalan değil hizmet bekliyor. İki buçuk yıla yakın bir zaman geçti. Ankara halkı merak ediyor sayın Yavaş. Ankara'da metro yaptınız da biz mi görmedik?" şeklinde soru yöneltti. 

Mansur Yavaş'tan metro tepkisi! 


Geri Dön