26 / 04 / 2024

Maptriks emlak sektöründe yatırım yapmak isteyenlere çözüm sunuyor!

Maptriks emlak sektöründe yatırım yapmak isteyenlere çözüm sunuyor!

Yüzde 100 Türk sermayeli bilişim ve danışmanlık şirketi Maptriks; enerjiden perakendeye, emlaktan eğitime kadar çeşitli sektörlerde ticari operasyon yapmak isteyen müşterilerine sunduğu çözümler ile hem avantaj hem de tasarruf imkanı sağlıyor.



Coğrafi bilgi sistemlerini kullanarak yazılım ve modeller geliştiren, sektörel ve istatistiki veriler sağlayan, bu verileri yorumlayarak çözümler üreten yüzde 100 Türk sermayeli bilişim ve danışmanlık şirketi Maptriks; ticari operasyon başlatmak isteyenlere için “en karlı” bölgeleri belirliyor. Maptriks çözümleri ile 12.000 perakende caddesi ve AVM’ler analiz ediliyor, banka şubesi ve ATM alanları için yer seçimi ve potansiyel belirlemede sosyo-ekonomik düzey, erişilebilirlik, rekabet, mevduat ve kredi tutarları, gibi bilgiler derleniyor. Bunun dışında hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalara (eğlence, spor, sinema vb.) hedef kitlelerini belirleyebilecekleri detaylı analizler sunuluyor. Maptriks çözümleri sayesinde medya, gayrimenkul, franchise gibi daha birçok sektörde yatırım yapmak isteyenler verilere dayalı yatırım kararlarına yön verecek analiz yapma imkanı buluyor.

 

Maptriks birçok sektör için sunduğu hizmetler ile milyonlarca liranın boşa gitmesine neden olacak yanlış lokasyon riskini ortadan kaldırıyor. Ticari faaliyetin yapılmasının planladığı bölgede demografik yapı ile ilgili verileri alan şirket, ardından saha araştırması ile elde ettiği sonuçları kendi yazılımı olan bir harita üzerinden müşterisine sunuyor. Böylece Maptriks ile çalışan müşteriler, yatırım yapmayı planladıkları konumun iş modellerine uygun olup olmadığını anlayarak ileride ortaya çıkabilecek devasa zararların önüne en baştan geçmiş oluyor. Bu da büyük miktarda tasarruf sağlarken Maptriks ile çalışan müşterileri aynı sektörde faaliyet gösteren rakiplerine karşı öne geçiren bir avantaj sağlıyor.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Maptriks Kurucu CEO’su Fatih Kuralkan, “Tamamıyla kendi geliştirmiş olduğumuz harita engine ve veri tabanı altyapısı kullanıyoruz. Teknolojimiz ile özgün, akıllı ve kullanıcı dostu web tabanlı ve mobil yazılımlar ile hızlı ve etkili lokasyon tabanlı analizler yapıyoruz. Böylece hizmetlerimizi kullanan müşterilerimiz, bir yandan yatırım maliyetlerini oldukça düşürürken diğer yandan aynı sektördeki rakiplerine kıyasla büyüme açısından öne de geçmiş oluyor.” diyor.

 

Sezgiler ile değil veriler ile yol gösteriyor

Yatırım yapmak isteyenlerin sezgisel kararlar almalarının önüne geçerek onlara gerçek veriler üzerinde yol gösteren Maptriks; perakende, hızlı tüketim ürünleri, enerji, finans, gayrimenkul, medya ve birçok sektör için müşterilerine hedef odaklı çözümler üretiyor. Maptriks ürün ve çözümleri ile hızlı tüketim ürünleri tek bir ekrandan yönetebiliyor; nokta, ürün ve hedef kitle analizleri yapabiliyor. Ayrıca müşteriler satış, ciro, vb. verilerini nokta, mahalle, ilçe ve il demografik veriler ile karşılaştırılıp kıyaslamalar yaparak yatırımlarına yön verebiliyor. Yine Maptriks’in enerji sektöründeki dinamik değişimlere ayak uydurabilen çözümleri ile müşteriler, bu yönde yatırım planlaması yaparken maliyetlerini minimuma çekebiliyor. Örneğin yeni kurulacak akaryakıt istasyonları için potansiyel güzergâhlar Maptriks’in sunduğu hizmetler ile kolaylıkla belirlenebiliyor.


Geri Dön