29 / 03 / 2024

Emlak sektörü lisanslı depo yatırımına soyundu!

Emlak sektörü lisanslı depo yatırımına soyundu!

Hükümetin lisanslı depoculuğa getirdiği teşviklerle ilgi arttı. Artık emlak sektörü de ‘lisanslı depo’ yatırımı işinde boy gösterecek.



Devletin lisanslı depoculuğa getirdiği teşvikler KGF kredilerininde etkisiyle yatırımları öne çekti. Yatırımlarda hızlanma gösteren depo hamlesinde emlakçılar da yatırım için sıraya girdi. 


Türkiye Un Sanayicileri Derneği (TÜSAF) Başkanı E. Günhan Ulusoy, teşviklerle ilgili görüşlerini paylaştı.  Çorum Alaca’da 12.5 milyon liraya 23 bin tonluk lisanslı depo yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Ulusoy, “Şu anda Türkiye genelinde lisansı alınan ve faaliyet geçen depo kapasitesi 900 bin tonu geçti. İnşa halinde ise 1 milyon ton var. TMO ayrıca yaptığı kiralama ihalelerinde de 2.6 milyon tonluk sözleşme imzalandı. Bunların hepsi tamamlanırsa toplam kapasite 4.5 milyon tona ulaşmış olacak. Ayrıca 20 bin ton için daha ayrı başvuru yapacağız. Yine Yozgat Sorgun’da da 60 bin tonluk lisanslı depo daha yapmayı planlıyoruz. Bu da 16.5 milyon liralık yatırım olacak. Hedefimiz 2018’de toplam 100 bin tonluk kapasiteye ulaşmak. 5 yıllık hedefimiz ise 320 bin tona çıkarmak'' diye konuştu.


Samsun’da yeni bir un fabrikası inşa edeceklerini müjdeleyen Ulusoy, “100 kişilik ek istihdam ortaya çıkacak. Şu anda 250 çalışanımız var. Grubun diğer şirketleriyle beraber 400'' diye belirtti. Ulusoy, fabrikanın 30 milyon TL’ye inşa edileceğini söyledi.




Star


Geri Dön