28 / 03 / 2024

Mresco Türkiye'den emlak sektörüne yepyeni yaklaşım!

Mresco Türkiye'den emlak sektörüne yepyeni yaklaşım!

Mresco Türkiye Group CEO’su Oya Zingal, yabancı yatırımcıyı Türkiye’deki emlak sektörüne çekecek yepyeni bir yaklaşım geliştirdikleri açıkladı. 



Türkiye’den Körfez coğrafyasına gayrimenkul ihracatı yapan Mresco Türkiye, ülkemize duyduğu inanç ve güven sebebi ile yelpazesini biraz daha genişletme kararı verdi. 

Karar Gazetesi'nden Denizhan Erkoç'un haberine göre inşaat ve gayrimenkul dışında ayrıca tarım ve catering alanlarına da varlık gösteren şirket; 2018 yılı ortaları itibariyle Mresco Türkiye Group oldu. Şu an gıda, tarım, inşaat ve turizm alanında faaliyette olan şirketin kaptan köşkünde Körfez yatırımcısının nabzını çok iyi tutan, ülkemize doğru noktalara yatırıma yönlendiren, genç ve girişimci bir işkadını Oya Zingal bulunuyor. 

‘YATIRIM İÇİN İSTEKLİYİZ’ 

Mresco Türkiye Group’un Körfez merkezli bir yatırım grubu olduğunu dile getiren Oya Zingal, “Türkiye’deki gayrimenkul ve inşaat sektörünü daima bir fırsat olarak gördük. 250 bin dolar tutarında gayrimenkul satın alan yabancıların Türk vatandaşı olabilmesi de bizleri yatırım yapma konusunda şevklendiren bir gelişme oldu.  11 yıldır yabancı yatırımcılar için Türkiye’den çok büyük blok alımları yapıyoruz. Daha sonra aldığımız yerleri Körfez ülkeleri vatandaşlarına satıyoruz. Ardından evlerini kısa ve orta süreli kiralamalarla çok daha karlı bir yatırım haline getiriyoruz” diye açıklama yaptı. 

SATIŞ SONRASI HİZMET 

Sektördeki rakiplerinden farklı bir anlayışla hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Zingal, verdikleri hizmeti şöyle anlattı: Farkımız satış sonrası verdiğimiz kesintisiz hizmetten geçiyor. Düşünün ki, yabancı bir ülkeden ev aldınız. O ülkeye yılda bir ya da üç ayda ya da beş ayda bir gidersiniz. Gitmediğiniz zaman da kapısını kapatırsınız. Bu noktada o evin aidatı, elektriği, suyu devreye girer veya geride bıraktığınız evde belki bir sorun oluşmuştur, mesela rüzgar camı açmıştır gibi. Atıl bir yatırımdır o! Biz, aklınıza gelebilecek tüm bu olası sorunlara karşın bir konsept geliştirdik. 

GİDERLERE KARIŞILMIYOR 

Bu daireleri de kiralama şeklinde işletiyoruz. Asıl ev sahibi daha önce belirlediği takvime göre evine geldiği zaman da elbette dairesini kullanma hakkına sahip oluyor. Ne aidatına, ne elektriğine, ne suyuna, ne temizliğine ne de güvenlik giderlerine özetle evine dair hiçbir şeye karışmıyor. Biz hem evinin bekçisi oluyoruz hem de evi kendileri için işletiyoruz. Müşterilerimiz ülkeye geldikleri zaman hem kendi evlerinde kalıyor, gelemedikleri zamanlarda da yüksek bir kira bedelinden istifade ediyor. 

SULTANLARA LAYIK EVLER 

İstanbul Ataköy’de satın aldıkları 6 rezidans katını kısa ve uzun dönemli kiralama şeklinde “Sultan’s Suites” markası altında topladıklarını belirten Zingal “Buradaki dairelerimizi kısa ve uzun dönemli kiralama şeklinde “Sultan’s Suites” markası adı altında işleteceğiz. Gelen ilgiden çok memnunuz. Orta Doğu’da ve Türkiye’de “Sultan’s Suites” markasını duyurduk. Projelerimizle turizm sektöründe önemli yeniliklere imza atacağız” dedi. Sultan’s Suites markası ile zincirleşmeyi düşündüklerini açıklayan Oya Zingal, Sultan’s Suites’in Ataköy’deki ilk adımından sonra yine Türkiye’nin bu marka projelerinde benzer blok alımları yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.  

1.3 MİLYAR DOLARLIK PORTFÖY BÜYÜKLÜĞÜ 

Mresco, 2008 yılında Türkiye’ye giriş yapan Kuveyt menşeli Murabahat Yatırım Fonu’nun Türkiye kolu olarak tanındı. İsmini Murabahat Real Estate Solutions’dan baş harflerinden alan Mresco, 1.3 milyar dolarlık portföy büyüklüğü ve 600’e yakın çalışanıyla ülkemizde ilk faaliyetleri gayrimenkul ve inşaat alanında oldu. Mekke’de, Kâbe’nin hemen karşısında bulunan Hajar (Hacer) Tower projesiyle Türk hacılarına, umre vecibesini yerine getirmek isteyen vatandaşlara ve tatillerini ya da yılın özel dönemlerini ibadet ile geçirmek isteyenlere sunduğu hizmetlerle yatırımcıdan tam puan aldı. 


Geri Dön