25 / 04 / 2024

Mardin'de 15.9 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Mardin'de 15.9 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Mardin Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Artuklu ilçesindeki 6 gayrimenkul ihale usulü ile satışa sunuluyor..



Mardin Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Artuklu ilçesindeki 6 gayrimenkulü ihale usulü ile satışa sunuyor. Toplam muhammen bedeli 15 milyon 903 TL olarak belirlenen arsaların ihalesi, 12 Eylül'de yapılacak.


TAŞINMAZ MALLAR SATILACAKTIR

Mardin Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden:

 

Mardin de 15.9 milyon TL ye satılık 6 gayrimenkul!


1 - Yukarıda nitelikleri belirtilen 1, 2, 3, 4, 5, 6. sıradaki taşınmazların satışı 2886 sayılı Yasanın 45’nci maddesi uyarınca Açık Teklif usulü ile yapılacaktır.


2 - İhale Mardin Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü makam odasında (Defterdarlık Binası 6. kat) toplanacak komisyon eliyle, 1. maddede belirtilen usul ile yukarıdaki her bir satırda gösterilen tarih ve saatte yapılacaktır.


3 - İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;

- Geçici teminat; (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen Devlet İç borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri)

- Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi

- Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri

- Gerçek kişilerin T.C Kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdanı suretini vermeleri, (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.), tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, Özel Hukuk tüzel kişilerinin, İdare merkezlerinin bulunduğu yer.

4 - İhalelere ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Mardin Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde görülebilir ve bedelsiz olarak temin edilebilir.

5 - Taşınmaz malın satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mal, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz. Ancak Kiralanacak taşınmaza ait vergi, resim ve harçlar tahsil edilecektir.

6 - Taşınmaz malın bedelinin taksitle ödenmesi halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı ise iki yılda ve taksitlerle kanuni faiz ile birlikte ödenebilir.

7 - Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 Devlet İhale Kanunun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır.

8 - Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

9 - İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

10 - İhale ilanı şartname ve ekleri www.milliemlak.gov.tr ve ve www.mardin.gov.tr ile www.mardindefterdarliği.gov.tr internet adreslerinde görülebilir.

İlan olunur.






Geri Dön