25 / 04 / 2024

Mardin'de Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacak!

Mardin'de Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacak!

Mardin Defterdarlığı, geçimini tarımcılık faaliyetleri yaparak sağlayan vatandaşların uzun süredir şikâyet ettiği Hazineye ait tarım arazileri konusunda müjde verdi. Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacak...



Mardin Defterdarlığı, geçimini tarımcılık faaliyetleri yaparak sağlayan vatandaşların uzun süredir şikâyet ettiği Hazineye ait tarım arazileri konusunda müjde verdi. Defterdar İsmail Tarım yaptığı açıklamada "Köylünün yıllarca ekip biçtiği ve geçimini sağladığı, Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacaktır" dedi. Arazilerinin satışı ile ilgili Kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini belirten Defterdar İsmail Tarım, konuya ilişkin detaylı çalışmaların da tamamlandığını ve ilgili Milli Emlak Genel Tebliği'nin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Defterdar İsmail Tarım, Hazine'ye ait tarım arazı miktarının ne kadar olduğu çıkarmanın mümkün olmadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarım arazilerinin satışına ilişkin hükümler getiren 6292 sayılı Kanunun geçen yıl yürürlüğe girerek Genel Tebliğ çalışmaları tamamlandı.. Söz konusu düzenlemelerle, Hazineye ait tarım arazileri ve bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar Mardin Defterdarı İsmail Tarım, arazileri almak isteyenlerin ihalesiz ve sadece bedelin yarısını ödeyerek bu topraklara sahip olabileceğini açıkladı. 


Yani arazileri almak isteyenler, ihalesiz ve sadece bedelin yarısını ödeyerek bu topraklara sahip olabilecek. Peşin ödemelerde satış bedeline, ayrıca yüzde 20 oranında indirim uygulanacak. Taksitli satışlarda; satış bedelinin en az yarısının peşin ödenmesi halinde satış bedeline ayrıca yüzde 10 indirim daha uygulanacak olup, kalanı ise en fazla 6 yılda 12 eşit taksitle faizsiz olarak ödenecek. Satış bedelinden, ayrıca başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri mahsup edilecek. Yani vatandaşlarımız isterlerse söz konusu arazilerin bedelini 6 yılda 12 eşit taksitle ödeyebilecek. 


Sonuç olarak köylünün yıllarca işlediği ve geçimini sağladığı, Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacaktır. "Bu kapsamda, söz konusu taşınmazları satın almak isteyenlerden başvuruların alınmasına devam edildiğini söyleyen Tarım, kanundan yaralanmak isteyenlerin başvuru dilekçelerine Milli Emlak Genel Müdürlüğünün internet sitesinden, defterdarlıklardan ve/veya mal müdürlüklerinden ulaşabileceğini söyledi. Ayrıca, başvuruların 28 Nisan 2014 tarihine kadar yapılması gerektiğini duyurdu. 


Hürses Gazetesi 


Geri Dön