26 / 04 / 2024

Mardin'e 37 milyon TL'lik yol yatırımı!

Mardin'e 37 milyon TL'lik yol yatırımı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 270 km asfalt kaplama, 204 km stabilize kaplama, 771 km yol onarımı ve 110 km yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yürüttü




Mardin Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı içerisinde merkez ve ilçelerde yaptığı yol çalışmalarıyla halkın büyük beğenisini kazanırken, kent genelinde 270 km asfalt kaplama,  204 km stabilize kaplama, 771 km yol onarımı ve 110 km yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yürüttü. Kent tarihinin en önemli yol çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalar için 37 milyon TL bütçe ayırdı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Yollar Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, kent belediyesinin büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra yıllardır hizmetin götürülmediği yerleşim yerlerine yoğun bir çalışma temposuyla temel alt yapı hizmeti sunarken, kent merkezi ve ilçelerde daha önce fizibilite çalışması sonucu tespit edilen sorunların çözümü için çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi kentin sorunları ile ilgili çözüm üretirken, 2015 yılında kent genelinde 270 km asfalt kaplama, 240 km stabilize kaplama, 771 km yol onarımı, 110 km yeni yol açma ve yol genişletme çalışmalarını tamamlayarak halkın hizmetine sundu.  Büyükşehir Belediyesi, bin 453 km asfalt yolda yama çalışması yaparken, 43 menfez ve yeni bir köprüyü yaptı. Nusaybin’de ise bir derenin ıslah çalışmasını tamamladı. Belediyemiz yıl içerisinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları için 37 milyon TL bütçe ayırdı.

 

 
Artuklu ilçesinde yapılan çalışmalar

Merkez Artuklu ilçesine bağlı mahallerde yıllardır yolları yapılmayan köylere yeni yol yapan Büyükşehir Belediyesi, ilçe genelinde 34 km yeni yol yaparken, 27 km yolda asfalt ve stabilize yol kaplama çalışması, 113 km yol onarımı, 96 km greyderli bakım ve 139 km yolda ise karla mücadele çalışması yürüttü. Bunun yanı sıra 4 yeni menfez yaptı.

 

Yeni Köprü yapımı
 

Merkez Artuklu ilçesinde İstasyon ve Göllü mahallelerini birbirine bağlayan ve uzun yıllardır kullanılmadığı için köprü tabliyesindeki deformasyondan dolayı çökme tehlikesi bulunan köprü yıkılarak yerine yenisi inşa edildi.

 

 
Dargeçit ilçesinde yapılan çalışmalar

Büyükşehir Belediyesi, Dargeçit’te yaptığı birçok önemli hizmetin yanı sıra yol çalışmalarında da önemli mesafeler aldı. Çalışmalar kapsamında 2015 yılında 20 km asfalt kaplama, 103 km greyderli bakım, 9 km yol onarımı, 44 km yol yama çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca karla mücadele çalışmaları kapsamında 233 km yol da temizlik çalışması yürütüldü. 1 adet beton menfezin de yapımı tamamlandı.

 

 

Derik ilçesinde yapılan çalışmalar

Büyükşehir Belediyesi, Derik ilçesinde 110 km stabilize yol kaplama, 8 km yeni yol açma ve genişletme, 147 km yol onarımı, 190 km greyderli bakım, 201 km yol yama çalışmasını tamamladı. Ayrıca ilçede 95 km yolda karla mücadele çalışması yürütüldü.

Mazıdağı ilçesinde yapılan yol çalışmaları

 

Mazıdağı ilçesinin kırsal mahallelerinde yol çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 34 menfez yapımını tamamlarken, 32 km yol asfaltlama ve stabilize kaplama, 32 km yeni yol açma ve genişletme çalışması, 137 km yol bakım ve onarım çalışması ile birlikte 134 km yol da yama çalışmasını bitirdi. Ayrıca 84 km yolda greyderli bakım çalışması yapılırken, 309 km yolda ise karla mücadele çalışması yürütüldü.

 

Midyat ilçesinde yapılan çalışmalar

 

Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışmaları kapsamında Midyat ilçesinde 26 km asfalt kaplama, 16 km yeni yol açma ve yol genişletme, 29 km yol bakım ve onarımı yapıldı. Ayrıca 118 km yolda yama çalışması yürütülürken, 90 km yolda ise karla mücadele çalışması yürütüldü.

Nusaybin ilçesinde yapılan çalışmalar

 

Nusaybin ilçesinde 71 km asfalt yol kaplama, 75 km yama, 13 km yol onarımı, 2 kilometre yeni yol açma ve genişletme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, 103 km yolda karla mücadele çalışması yürüttü.  Ayrıca Nusaybin’in Marine Mahallesi’nde dere ıslah çalışması yapımı tamamlandı.

 

Savur ilçesinde yapılan çalışmalar

Büyükşehir Belediyesi, Savur ilçesinde 44 km asfalt ve stabilize yol kaplama, 71 km yol onarımı, 612 km greyderli bakım, 76 km yolda yama çalışması olmak üzere 430 km yolda karla mücadele çalışması yürüttü.  Yol çalışmaları kapsamında ilçe de 2 tane beton menfez yapımı da tamamlandı.

Kızıltepe ilçesinde yapılan çalışmalar

 

Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük ilçesi olan Kızıltepe’ye götürdüğü bir çok hizmetin yanı sıra 97 km asfalt ve stabilize yol kaplama, 212 km yol onarımı,  405 km  greyderli bakım, 2 km yol açma ve genişletme çalışması ile 427 km yol da yama çalışması yürüterek, 2 tane beton menfez yapımını tamamladı.

Ömerli ve Yeşilli ilçelerinde yapılan çalışmalar

 

Ömerli ve Yeşilli ilçelerinde yapılan çalışmalar kapsamında 1’inci kat asfalt kaplama, yeni yol açma ve genişletme, onarım, greyderli bakım, karla mücadele, boru menfez ve yama olmak üzere ilçe genelinde 914 km yol çalışması yürütüldü.

 



Mardin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön