26 / 04 / 2024

Marmara Adası'nda Anafen Etüd Eğitim Merkezi açıldı

Marmara Adası'nda Anafen Etüd Eğitim Merkezi açıldı

Balıkesir'in ada ilçesi Marmara'nın ilk dershanesi, Saraylar beldesinde törenle açıldı



Açılış törenine Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Marmara Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Saraylar Belediye Başkanı Güner Yavuz, Marmara İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yavuz, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Hasan Aslan, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, daire amirleri, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkezin kurucu müdürü Ahmet Yılmaz, yarınların büyük Türkiye'sini kurmanın öncelikle insan kalitesini artırmaya bağlı olduğunu belirtti. Bunun yolunun eğitimli insanları topluma kazandırmaktan geçtiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: "Ülkemizin genç ve dinamik nüfusu, yarınların garantisi. İyi bir eğitim öğretimle beslenen gençlerimiz, gelecekte Türkiye'nin dünya ölçeğinde en önemli kozu olacaktır. Saraylar Anafen Etüd Eğitim Merkezi de birkaç hamiyetperverin mütevazi gayretleriyle eğitim çıtasını biraz daha yukarıya taşımak için açılmıştır. Kâr amacı gütmeksizin oluşan bu kurumun yegâne amacı, çocuklarımızın eğitimde başarıyı yakamasına yardımcı olmaktır." Saraylar Belediye Başkanı Güner Yavuz, göreve geldiklerinde Saraylar'da sekiz yıllık eğitimde okuyan 250 civarında öğrenci ve yedi öğretmen bulunduğunu söyledi. Aradan geçen altı yılda öğrencilerin sayısının 450'ye, öğretmenlerin de 24'e yükseldiğini kaydeden Yavuz, "Eğitim bugüne kadar önceliğimiz oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir." şeklinde konuştu. Yavuz, beldeye bir lise kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, bölgenin ve adanın ilk dershanesinin açılmasının sevindirici olduğunu vurguladı. Öğrencilerin hayatının sınavlara endekslendiğine dikkat çeken Yaran, şu bilgileri verdi: "Maalesef artık sadece okullarda verilen eğitim yeterli değil. Bugüne kadar ada halkının böyle bir imkânı olmadığı için çocuklarımız sınavlara eşit olmayan şartlarda katılıyordu. Bu merkez sayesinde, ilçe dışındaki öğrencilerin sahip olduğu eğitim desteğine onlar da kavuştular. Merkezin açılışına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Saraylar Anafen Etüd Eğitim Merkezi'nin kurdelesini keserek hizmete açtı.
Melih GASGAR/Zaman


Geri Dön