28 / 03 / 2024

Marmara Üniversitesi Hastanesi Pendik'e taşınıyor

Marmara Üniversitesi Hastanesi Pendik'e taşınıyor

Marmara Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi'nin Altunizade'deki binası Sağlık Bakanlığı'nın Pendik'te yaptığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacak



Depreme karşı dayanıklı olmadığı yönünde raporu bulunan hastanenin taşınması gerektiğini ancak taşınma ile birlikte hastanenin idari yönetiminin Sağlık Bakanlığı'na devredileceğini anımsatan doktorlar "İdari yönetimin Sağlık Bakanlığı'nda olması ile birlikte performansa dayalı sistem hâkim olacak, bu da hastanenin eğitim ve araştırma faaliyetlerini olumsuz etkileyecek" dedi. Halen Altunizade'deki İstanbul Ticaret Odası (İTO) arazisi üzerinde bulunan İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenmeevi Vakfı binasında kiracı konumunda olan MÜ Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'yla yapılan protokol sonucu, 1 Temmuz'dan itibaren 540 yataklı Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'nde hizmetine devam edeceği belirtildi.

'İşletme mantığı getiriliyor'
Üniversitenin kendi hastanesi olan ve 18 yıldır tamamlanamayan Başıbüyük'teki hastanenin inşaatının ise İstanbul İl Özel İdaresi'nce tamamlanacağı, 1,5-2 yıla kadar bitirilmesinin planladığı, ardından hastanenin burada hizmetini sürdüreceği kaydedildi. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, taşınmanın geçici olarak yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "İdari yönetimin bakanlığa verilmesi, performansa dayalı sistemi de beraberinde getirebilir. Bu da üniversitenin asıl işlevi olan eğitim ve araştırmadan uzaklaşmasına neden olabilir. Bu modelin tüm üniversitelere getirilmesi hedefleniyor. Hastaneler işletme gibi çalışacak."
Sibel Bahçetepe / Cumhuriyet


Geri Dön