24 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi'nden Eminönü'nde 15 milyon TL'ye satılık bina!

Marmara Üniversitesi'nden Eminönü'nde 15 milyon TL'ye satılık bina!

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Eminönü Saraçhane Mahallesi'ndeki 525 metrekare arsa ve üzerindeki binayı ikinci kez satışa çıkardı



Saraçhane Mahallesi’ndeki arsa ve bina için tahmini fiyat olarak  15 milyon lira + KDV fiyat belirleyen rektörlük, geçici teminat için 450 bin lira istedi. İhale 10 Mayıs 2012 tarihinde saat 11.00’de Marmara Üniversitesi Rektörlüğü İhale Komisyonu Başkanlığı (Göztepe Yerleşkesi, Kadıköy/İstanbul) adresinde yapılacak.

Detaylar şöyle:

GAYRİMENKUL SATILACAKTIR
Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:
Madde:1 - Taşınmaz İle İlgili Bilgiler
Üniversitemizin Özel Mülkiyetinde bulunan, nitelikleri ve Muhammen Bedeli aşağıda belirtilen Eminönü İlçesi, Saraçhane Mah. 111 pafta, 732 ada16 parsel sayılı ve 525 m2 yüzölçümlü taşınmaz ile üzerindeki bina 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 36. maddesi uyarınca “kapalı teklif usulü” suretiyle ihale dokümanında belirtilen kayıt ve şartlarda satışa çıkartılmıştır.
İhalenin Konusu : Müstakil Satış
İlçesi : Fatih
Adres : Saraçishak Mahallesi
Pafta-Ada-Parsel : 111 pafta, 732 ada 16 parsel
Alanı m2 : 525 m2 + Üzerindeki Bina
Muhammen Bedeli : 15.000.000,00 TL (OnbeşmilyonTL)+ KDV.dir.
Geçici Teminat Bedeli (%3) : 450.000.00 TL
Madde:2 - İhale Zamanı ve Yeri
Satışa konu gayrimenkulün satış ihalesi, 10.05.2012 günü saat 11.00’da Marmara Üniversitesi Rektörlüğü İhale Komisyonu Başkanlığı (Göztepe Yerleşkesi, Kadıköy/ İSTANBUL) adresinde yapılacaktır.
Madde:3 - İhaleye Katılacaklardan İstenilen Belgeler:
(İhalenin yapıldığı yıl içinde alınacak belgelerin aslı veya noter tasdikli sureti olmak şartıyla)
Kapalı teklif mektupları aşağıda belirtilen belgelerle birlikte verilir;
1 - Dış zarf
Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir.
a) Teklif mektubunu havi iç zarf,
b) Kanuni ikametgâh sahibi olduğuna dair muhtarlıktan alınmış ikametgâh belgesi, (Gerçek Kişiler),
c) Siciline kayıtlı bulunduğu ticaret odasından alınmış ihalenin yapıldığı yıla ait faaliyet belgesi, (Tüzel Kişiler)
d) Gayrimenkul satın alınmasına ilişkin Ticaret Sicilinden alınmış yetki belgesi, (Tüzel Kişiler)
e) Yabancı istekliler için; Türkiye’de gayrimenkul edinilmesine ilişkin kanuni şartları taşımak ve Türkiye’de tebligat için adres beyanı,
f) Vekil ile temsil ediliyor ise noter tasdikli vekâletname,
g) Geçici Teminat (2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na uygun)
h) İstekli tüzel kişilik ise yukarıda sayılan belgelerin yanı sıra tüzel kişiliğin imza sirküleri ve vekâleten temsil ediliyor ise noter tasdikli vekâletname,
ı) Ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi
Madde:4 - Geçici Teminat:
Muhammen bedelin %3’ü oranında geçici teminat vereceklerdir.
Teminat olarak kabul edilecek değerler şunlardır;
a) Tedavüldeki Türk Parası,
b) Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları,
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır).
Bankalarca ve özel finans kurumlarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından mal sandıklarına yatırılması zorunlu olup, bunlar komisyonlarca teslim alınamaz. Üzerlerine ihale yapılanların teminat mektupları ihaleden sonra mal sandıklarına teslim edilir ve üzerlerine ihale yapılmayan isteklilerin geçici teminatları hemen geri verilir.
Her ne suretle olursa olsun idarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.
d) Geçici teminat nakit olarak yatırılacak ise Üniversitemiz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının Türkiye Halk Bankası kuyubaşı şubesi nezdindeki IBAN NO: TR 92 0001 2009 8660 0012 0000 05 nolu hesabına yatırılabilir.
Madde:5 - İhale Dokümanının Görülmesi ve Temini
İhale dokümanı; Marmara Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı (Rektörlük Binası, 4. Kat) Göztepe /Kadıköy - İstanbul adresinde mesai saatleri içerisinde bedelsiz olarak görülebilir veya 100,00 TL tutarında dosya bedeli ödenerek temin edilebilir.
Madde:6 - Tekliflerin Verilmesi
İstekliler, teklif mektuplarının içinde bulunduğu Kapalı zarfı ihale günü saat 11:00’a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Marmara Üniversitesi İdari Ve Mali İşler Daire Başkanlığı (Rektörlük Binası, 4. Kat) Göztepe/Kadıköy - İstanbul adresine teslim edeceklerdir.
Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez ve açılmaksızın iade edilir.
Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale günü (10.05.2012) saat 11.00’a kadar Marmara Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı (Rektörlük Binası, 4. Kat) Göztepe /Kadıköy - İstanbul adresine ulaşması şarttır.
İsteklinin yukarıda belirlenen saatten sonraki tevdi istekleri veya postadaki gecikmeler kesinlikle kabul edilmeyecek ve ihaleye katılmak için mazeret olarak ileri sürülmeyecektir.
Madde:7 - Kesin Teminat
İhale üzerinde bırakılan isteklilerden sözleşme imza tarihinden önce ihale bedelinin % 6 (yüzde altı)’sı oranında süresiz kesin teminat alınacaktır.
Madde: 8 - Ödeme Yeri ve Şartları
Müşterinin, onaylanan ihale kararının kendisine veya tebligat için göstereceği adrese bildirilmesini izleyen günden itibaren 15 (on beş) takvim günü içinde satış bedelini ve müşteriye ait bulunan vergi, resim ve harçları yatırması, diğer giderleri ödemesi gerekir. Ödeme Türk Lirası olarak yapılacaktır. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde, protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın İhale feshedilir ve geçici teminat irat kaydedilir.
İlan olunur.
3131/1-1

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön