23 / 04 / 2024

Marmaris' in yeni rotası Ege'nin yerel lezzetleri!

Marmaris' in yeni rotası Ege'nin yerel lezzetleri!

" Rota Marmaris Projesi " start aldı. Proje Koordinatörü Eylem Miray Apak, ziyaretçilerin proje kapsamında gastronomi turları ile Marmaris Bal Evi ve Datça'ya götürüleceğini söyledi.



Marmaris Ticaret Odası tarafından oluşturulan "Rota Marmaris Projesi" start aldı. Marmaris'in alternatif turizm alanlarının tanıtımında yenilikçi uygulamalar ile yöreye özgü tatlarının denenmesini sağlayan bir gastronomi turunu içeren "Rota Marmaris" 2015 yılı Haziran ayında tamamlanacak. 

Proje kapsamında gastronomi turlarının başladığını belirten Proje Koordinatörü Eylem Miray Apak, Marmaris Bal Evi ve Datça'ya turlar düzenlenerek yerli ve yabancı ziyaretçilere gezi imkanı sunduklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde markalaşma ve marka bilinci oluşturma seminerlerine de başlanacağını belirten Apak, böylece yerli halka ve üyelere Marmaris'in alternatif turizm alanlarının markalaşma başlığı altında yeniden anlatüacağını bildirdi. 


Apak, "Rotanı Keşfet "sloganını kullanan proje kapsamında hedef kitlelerini tatillerini Marmaris'te yapmaları için harekete geçirecek tanıtım ve bügüendirme stratejüeri belirlediklerini ifade ederek," Yerel halk ve ziyaretçüerin faydalanabilecekleri altyapı kurmayı öngördük" dedi. 

222 bin TL bütçeli projenin yüzde 75'inin Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) hibesine hak kazandığını dile getiren Apak, "Yerli ve yabancı ziyaretçilerin, Marmaris'in sahip olduğu alternatif 222 BİN TL Projenin bütçesi %75 Proje bütçesinin GEKA tarafından karşılanma oram Ücretsiz tadım gezileri Alternatif turizm değeri olan yöresel tatların tanıtımı için Datça ve Osmaniye'ye ücretsiz tanıtım ve tadım gezileri düzenleyeceklerini aktaran Apak, "Marmaris'e yabancı turist getiren Incoming acentelerin yöneticileri ilçemize davet edilerek Marmaris'in tanıtımı amacıyla işbirlikleri sağlanacak. Marmaris'in alternatif turizm değerleri hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan yerel halk ve kanaat önderlerinde seminerler yoluyla bilinç oluşturulacak" dedi. 


AKILLI TELEFON UYGULAMASI DA HAZIRLANIYOR 


Bilgilendirme ve iletişim altyapısı dahilinde Rota Aktivite, Rota Tarih, Rota Gastronomi, Rota inanç, Rota Gece, Rota Yeşil, Rota Mavi, Rota Çocuklar başlıkları ile ziyaretçilere alternatif turizm noktaları hakkında bilgi verileceğini belirten Apak, "Aynı zamanda Marmaris'te rahat ve sorunsuz bir tatil geçirmeleri için yardımcı notlar da sunulacak. Projenin web sayfası 'rotamarmaris.com' hizmete girdi. Facebook, Tvvitter, Instagram ve Youtube hesapları ile desteklenen projenin akıllı telefon uygulaması ise önümüzdeki günlerde hazır olacak" şeklinde konuştu. Apak bu uygulamalarda trekking, kiteboarding, at safari gibi sporlar ve güzergahlar; Marmaris'e özgü yöresel yemekler ve tarifleri, Marmaris'e özgü doğal otlar ve yağlar, kamp alanları, çocukların vakit geçirebileceği mekanlar, herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan organize edilebilecek köy turlan, dalış noktaları ve Marmaris ile ilgili tüm noktasal bilgilerin yer alacağını söyledi. 


Turizm noktaları hakkında bilgiye ulaşabilmeleri amacıyla kitapçık, broşür, harita, web sayfası ve akıllı telefon uygulamasına ek olarak Marmaris Liman İşletmesi'nde, Marmaris merkezde, Turunç İçmeler ve Bozburun'da tanıtım amaçlı kiosklar yerleştirilecek. Bu sayede hem on-line hem de materyal olarak Marmaris hakkında bilgiye ulaşılabilecek" diye konuştu.


Dünya


Geri Dön