26 / 04 / 2024

Marmaris Karaca Adası 145 milyon TL'ye satışa çıktı!

Marmaris Karaca Adası 145 milyon TL'ye satışa çıktı!

Marmaris’te eylül ayında 210 milyon liradan satışa çıkarılan 381 bin metrekarelik Karaca Adası yeniden 145 milyon TL'ye satışa çıktı. Fiyatında 65 milyon lira indirim yapılan adada 3 müstakil ev bulunuyor.



ABD’de yaşayan Türk iş insanının, Marmaris ilçesinde Sedir Adası ve Cumhurbaşkanlığı konutu bulunan Otluk koyu karşısında bulunan 381 bin metrekarelik Karaca Adası, 22 Eylül’de 210 milyon lira bedelle internet üzerinden satıla sunuldu. Üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare büyüklüğe sahip 3 müstakil ev yer alan, mevcut imar durumuna göre günübirlik konaklama, yeme-içme, marina yapılabileceği kaydedilen adanın fiyatında indirime gidildi. 23 Kasım’da güncellenen ilanda adanın metrekare fiyatı 459 TL olarak açıklandı ve toplam değer ise 145 milyon olarak belirlendi.

 Marmaris Karaca Adası 145 milyon TL ye satışa çıktı!

65 MİLYON LİRALIK İNDİRİM

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; adanın satışını inceleyen İstanbul merkezli Bosforce Emlak Geliştirme ve Pazarlama şirketi yönetici ortağı Uğur Özcan, Gökova Körfezi’nde bulunan adanın krediye uygun olduğunu sözlerine ekledi. Adanın 4 yıl önce satışa çıktığını sözlerine ekleyen Özcan, geçen eylül ayında 210 milyon liradan satıldığı adanın fiyatının düştüğünü açıkladı. ABD’de yaşayan sahibinin bir an önce satılmasını istediğini anlatan Özcan, "Satış fiyatımızda indirime gittik. Ciddi bir indirim yaptık" dedi.

 Marmaris Karaca Adası 145 milyon TL ye satışa çıktı!

OTEL YAPMAK İÇİN SATIN ALDI

Karaca Adası’nın 1984 yılında ABD’de yaşayan Türk iş insanı tarafından 7 yıldızlı otel yapılmak için satın alındığını sözlerine ekleyen Uğur Özcan, adanın o zaman imarlı olduğunu sözlerine ekledi. Adanın yer aldığı alanın 1990 yılında birinci dereceden sit alanı ilan edildiğini, tüm Gökova Körfezi’nin imara kapatıldığını sözlerine ekleyen Özcan, "Bu nedenle otel yatırımı gerçekleşmedi. Sahibi yıllardır vergisini ödediği halde istediği yatırımı yapamadı. Yatırım yapmaktan vazgeçtiği için satışa çıkardı. Üzerinde 3 müstakil ev bulunuyor. Ancak bunlar metruk durumda. İmar affı kapsamında yapı kayıt belgeleri alındı. Restore edilerek kullanılabilir. Yine adaya günübirlik turizm tesisi ve küçük bir marina da yapılabilir. Bunlara izin var. Şu an Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırlarında bulunduğu için 5 yıl süreyle vergiden muaf. Süre dolduğunda yeniden vergisini ödeyecek" açıklamasında bulundu.

 Marmaris Karaca Adası 145 milyon TL ye satışa çıktı!

Sahibinin yatırım yapamaması nedeniyle zarara uğradığından bahseden Uğur Özcan, "Ada aynı zamanda mavi tur rotası üzerinde bulunuyor. 4 koyu bulunuyor. Toplam 316 dönüm tapu tescili var. Yine 65 dönüm orman kullanım alanı var. Adanın toplam büyüklüğü 381 bin metrekare" şeklinde konuştu.


Geri Dön