20 / 04 / 2024

Marmaris'te 44 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu!

Marmaris'te 44 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu!

Muğla, art arda gelen yangın haberleriyle sarsıldı. Marmaris'te bir vatandaşın mangal için balkonda bıraktığı piknik tüpü patladı. 50 metre mesafeye dağılan tüp parçaları, ormanı tutuşturdu...



Marmaris'te bir vatandaşın mangal için balkonda bıraktığı piknik tüpü patladı. 50 metre mesafeye dağılan tüp parçaları, ormanı tutuşturdu...


Muğla, art arda gelen yangın haberleriyle sarsıldı. İlk yangın Marmaris'te çıktı. Beldibi'nin Seki mevkisinde ormanlık alanın hemen yanında bulunan bir evin ikinci katında oturan 36 yaşındaki S.A. önceki akşam balkonda piknik tüpüyle mangal yapmak istedi. Ancak bir süre sonra balkonda bırakılan tüp bir anda alev aldı ve büyük bir gürültüyle patladı. Tüpün parçaları 50 metre mesafeye dağıldı ve ormanı tutuşturdu. Saatte 80 kilometreyi bulan rüzgârın da etkisiyle hızla yayılan yangına 2 helikopter, 32 arazöz, 37 teknik eleman, 14 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer ve 266 orman işçisiyle müdahale edildi. Ancak kısa süre sonra hava kararınca havadan müdahaleye son verildi. 


ZANLI TUTUKLANDI 

Gece kısmen kontrol altına alınan alevler, rüzgâr dinmeyince yeniden kontrolden çıktı. İzmir, Aydın ve Denizli'den takviye ekipler gönderilirken, alevlerin tehdit ettiği bazı evler ve siteler boşaltıldı. Vatandaşların da destek verdiği söndürme çalışmaları sabaha kadar sürdü. Sabah 3 helikopterle havadan yeniden başlayan müdahale sonucu yangın kontrol altına alınabildi. Ancak Beldibi ve Camiavlu arasındaki 44 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Evde inceleme yapan polisler, S.A.'yı tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yangına sebebiyet vermek suçundan gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen zanlı, "İhmal sonucu yangına sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı. Aynı saatlerde, Seydikemer Çayağzı mevkisindeki akasya ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda da yangın çıktı. Üç noktada birden başlayan ve rüzgârın da etkisiyle büyüyen yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. 


'CENNET' DUMANLA KAPLANDI 

Yine aynı saatlerde Gökova Körfezi'nde bulunan Akyaka'daki sazlık alanda da yangın çıktı. Alevler, sazlıktaki birçok hayvanın yuvasını kül ederken, cennet Gökova dumanla kaplandı. Seydikemer ve Akyaka'daki yangınlarda ise yaklaşık 20 hektar, Yatağan'da çıkan yangında da 1 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. 


HELİKOPTER VAR, UÇAK YOK

MUĞLA Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur ise helikopterlerin bölgeye en hızlı şekilde ulaştığını ancak yaz döneminde bölgede bulunan yangın söndürme uçaklarının, sözleşme süreleri 28 Eylül'de dolunca ayrıldıklarını, bu nedenle de yangında kullanılmadığını söyledi.


Sabah 


Geri Dön