24 / 04 / 2024

Marmaris'te deniz turizmi envanteri çıkarılıyor!

Marmaris'te deniz turizmi envanteri çıkarılıyor!

Marmaris Deniz Ticaret Odası ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında "Marmaris Deniz Turizmi Envanter Çalışması" projesinin hibe sözleşmesi imzalandı. Projenin üç ay sürmesi bekleniyor...




Marmaris Deniz Ticaret Odası ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında "Marmaris Deniz Turizmi Envanter Çalışması" projesinin hibe sözleşmesi imzalandı. Oda tarafından, GEKA'ya sunulan ve 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında destek kazandığı projeyle sorumluluk sahasının deniz turizmi envanterini çıkaracak. Üç aylık sürecek proje kapsamında çıkacak döküm bilgileriyle deniz turizminde sağlıklı bir istatistiki veri ortamı oluşturulacak. Diğer ayağında ise Marmaris koylarının tonozlamaya ihtiyaç duyulan yerleri tespit edilecek.


Marmaris Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi, yaptığı açıklamada GEKA'dan kazandıkları desteğin çok anlamlı olduğunu söyledi. Mengi, "Bu projeyle İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın faaliyet bölgesindeki deniz turizmine ilişkin potansiyel ortaya konmuş olacaktır. Genel olarak ülkemizi ve özelde söz konusu destinasyonları ziyaret eden turistlerin önemli bir kısmının hem Türkiye hem de bu bölgeleri seçme nedeni, sahip olduğumuz kıyı şeridi ve deniz turizmi olanaklarıdır. Bu nedenle gerçekçi bir şekilde kapsamı yeni tanımlanmış olan bu sektör için yürütülecek bir envanter çalışması, hem turizmin hem de deniz turizminin gelişimi için hayati önemdedir. Bu doğrultuda Güney Ege Bölgesi bakımından düşünüldüğünde Marmaris, Datça, Ula ve Köyceğiz'in turizm potansiyelini arttırmada ve deniz turizmine yönelik stratejilerin geliştirilmesinde bu envanter çalışması, önemli bir eksikliği gidermiş olacaktır." dedi.



Marmaris Güncel


Geri Dön