18 / 04 / 2024

marmarisin deniz turizmi

marmarisin deniz turizmi

Marmaris Deniz Ticaret Odası ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında "Marmaris Deniz Turizmi Envanter Çalışması" projesinin hibe sözleşmesi imzalandı. Projenin üç ay sürmesi bekleniyor...

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Turizm temsilcileri borç ertelemelerinden memnun!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinin borçlarının bir yıl ertelenmesi, turizm işletmecilerine can suyu oldu. 

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi Üsküdar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Şahin, Ceyhun Güney ve Şenol Sevinç ortaklığında kuruldu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile N.Ahmad Aref   Abedalqader tarafından kuruldu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Galataport'ta çalışmalar başladı!

Türkiye'nin deniz turizmi için en büyük ve prestijli projesi Galataport'ta çalışmalar start aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Tüm engellemelere rağmen bir gurur projemiz daha hayata geçiyor" dedi.

Stone Group Hotels'in Antalya'daki yeni oteli 2017'de açılacak!

Türkiye'de en önemli sektörlerden biri kuşkusuz turizm. Özellikle deniz turizmi açısından Akdeniz çanağında ilk akla gelen destinasyonlardan biri olan Türkiye, alternatif turizm alanında da son yıllarda büyük ilerleme kaydetti.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

İSPARK 810 tekne kapasiteli yeni parklar yapıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında Bebek, Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe'de 50 milyon liralık yatırımla 810 teknenin bağlanabileceği Tekne Parkları tamamlayacak. İSPARK, deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayarak sektörün ihtiyaçlarını karşılıy

Antalya'da deniz turizmi sonbaharda da canlı!

AA muhabirinin Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, hava sıcaklığının 28 derece ölçüldüğü Antalya'da, vatandaşlar ve de turistler deniz kenarlarında yoğunluk oluşturdu

Ölüdeniz'de kirlilik giderek artıyor!

Turizmi de olumsuz etkilemeye başlayan kirlilikle ilgili acil çözüm üretilmesi için bir araya gelen Fethiydi sivil toplum örgütleri ve turizmciler Olüdeniz'in temizlenmesi için deniz süpürgesi alınması ya da kiralanması gerektiği görüşünde.

marmarisin deniz turizmi Haberi

marmarisin deniz turizmi


Marmaris Deniz Ticaret Odası ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında "Marmaris Deniz Turizmi Envanter Çalışması" projesinin hibe sözleşmesi imzalandı. Oda tarafından, GEKA'ya sunulan ve 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında destek kazandığı projeyle sorumluluk sahasının deniz turizmi envanterini çıkaracak. Üç aylık sürecek proje kapsamında çıkacak döküm bilgileriyle deniz turizminde sağlıklı bir istatistiki veri ortamı oluşturulacak. Diğer ayağında ise Marmaris koylarının tonozlamaya ihtiyaç duyulan yerleri tespit edilecek.


Marmaris Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi, yaptığı açıklamada GEKA'dan kazandıkları desteğin çok anlamlı olduğunu söyledi. Mengi, "Bu projeyle İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın faaliyet bölgesindeki deniz turizmine ilişkin potansiyel ortaya konmuş olacaktır. Genel olarak ülkemizi ve özelde söz konusu destinasyonları ziyaret eden turistlerin önemli bir kısmının hem Türkiye hem de bu...