23 / 04 / 2024

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.



Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden Temmuz ve Aralık aylarında tahsil edilecek gelirlere ilişkin erteleme kararı verildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Hazine taşınmazları üzerinde konumlanan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinin borçlarına ilişkin Milli Emlak Genel Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kovid-19 salgını sürecinde Hazine taşınmazları üzerinde tarım, ticaret ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ve vatandaşların mali yükünün azaltılmasının amaçlandığı düzenleme kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerin, 1 Temmuz 2020 tarihi ile 31 Aralık 2020 tarihlerindeki dönemde daha önce nisan, mayıs ve haziran aylarında ertelenen bedeller de dahil, tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri, başvuru koşulu olmaksızın 1 yıl süreyle ertelendi.

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Erteleme, kamu arazileri üzerindeki otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi gibi turistik tesisler ile yat limanı, marina ve kruvaziyer liman gibi deniz turizmi tesislerini kapsıyor.

Ödemelere, ertelenen süre sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmayacak. Böylece, toplam 925 milyon TL tutarında borç ertelenecek.

Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No:401!

Kira yardımının detayları belli oldu!


Geri Dön