20 / 04 / 2024

Marmaris’teki izinsiz otel inşaatına ceza yağdı!

Marmaris’teki izinsiz otel inşaatına ceza yağdı!

Muğla' nın Marmaris ilçesinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)' ndan 27 milyon dolara satın alınan arazide izinsiz çalışma yapıldığı için mühürlenen otel inşaatına ceza yağdı....




Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'ndan 27 milyon dolara satın alınan arazide izinsiz çalışma yapıldığı için mühürlenen otel inşaatına ceza yağdı. Söz konusu alanda yapılan inşaat çalışmasının Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu olmadığı için 200 bin, deniz ve çevreyi kirlettiği içinse 41 bin lira olmak üzere toplam 241 bin lira ceza kesildi. 


Siteler Mahallesi, Kenan Evren Bulvarı üzerinde bulunan 40 bin 720 metrekarelik arazi üzerinde başlayan otel inşaatı, ÇED raporu alınmadığı gerekçesiyle 25 Kasım 2013 tarihinde mühürlenmişti. İki gün sonra çalışmanın devam ettiğini haber alan zabıta ekipleri, inşaata giderek kaymakamlık emriyle alandaki faaliyeti durdurup ikinci kez mühürledi. Firma yetkilileri hakkında da kanuni işlem başlatıldı. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, söz konusu arazide yapılacak 324 odalı turistik tesisin inşaat çalışmaları sırasında çıkarılan toprak deniz ve çevreyi kirlettiği gerekçesiyle 40 bin 632 lira, ÇED raporu alınmadığı için 200 bin lira cezai işlem uygulandığı öğrenildi.


Malatya Gerçek


Geri Dön