24 / 04 / 2024

Marshall, evlere Osmanlı'nın ihtişamını taşıyacak!

Marshall, evlere Osmanlı'nın ihtişamını taşıyacak!

Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu'nda yer alan lokum, akide, şerbet ve kahve, evlere Osmanlı'nın ihtişamını taşıyacak



Osmanlı'dan günümüze miras kalan lokum, akide, şerbet ve kahve; Marshall Boya ile artık evlerimizin duvarlarına hayat veriyor. Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu'nda yer alan bu dört ana tema, evlere Osmanlı'nın ihtişamını taşıyacak
Yarım asırdır, sunduğu koleksiyonlar ile insanların hayatına renk katan Marshall Boya, asırlardır canlılığını koruyan renklere, çağdaş mekanlarda yeniden hayat vermek üzere Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün ile işbirliği yaptı. Bu işbirliğinden doğan Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu, kültürümüzdeki çok renkliliğin en tatlı tarafından başlayarak, geçmişimizdeki renkleri bugüne taşıyor ve yaşam alanlarına çağdaş bir Osmanlı esintisi getiriyor.

OSMANLI'YLA YAYILAN TATLAR
Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu, 'Lokum, Akide, Şerbet ve Kahve' olmak üzere, renk ya da tat olarak ifade edilebilecek dört ana temadan oluşuyor. Serdar Gülgün, bu temaları belirlerken, dört rengin de hem asırlara meydan okuyup bugüne gelmiş lezzetler, hem de Osmanlı deyince dünyada ilk akla gelen ve Osmanlı ile tüm dünyaya yayılmış tatlar olmasından yola çıkmış. Ayrıca koleksiyonda, hikayeleri ile göz kamaştıran; Çintemani, Kündekari, Balık Pulu, Zencirek, Nar, Lale ve Karanfil gibi yedi önemli Osmanlı motifi de bulunuyor. Bunlar da boyanabilir duvar desenleri olarak, Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu'nun birer parçasını oluşturuyor.

ÜNÜ DÜNYAYI AŞAN TÜRK LOKUMU
Osmanlı'nın hoş kokulu şekerlemesi olan lokum, koleksiyonun ana temalarından biri. Koleksiyonda, gül, limon, fıstık ile lezzetlendirilerek yapılan bu rengarenk şekerlemenin temsil ettiği pudralı renkler kullanılıyor. Koleksiyondaki lokum, içinde; kullanıldığı mekanlara, romantizm ve masumiyet katan rüya gibi renkler barındırıyor.

PADİŞAHA BAĞLILIĞIN SİMGESİ AKİDE
En sevilen Türk şekerlemelerinden biri olan akide de koleksiyondaki dört ana temadan biri. Tarçın, portakal ve susamla lezzetlendirilmiş bu şekerlemenin temsil ettiği grup, mekana aydınlık ve canlılık katıyor. Bu grup, güneş ve baharat tonlarını sevenlerin vazgeçilmez renkleri olmaya şimdiden aday.

BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VARDIR
Osmanlı'dan Avrupa'ya yayılan; kakule, misk ve hatta amber gibi kıymetli baharatlarla tatlandırılan kahvenin temsil ettiği grup, mekana; ağırbaşlılık, asalet ve derinlik kazandırıyor.

ŞERBET TADINDA LEZZETLİ MEKANLAR
Osmanlı'nın en sevilen içeceği şerbet, koleksiyonun ana temalarından biri. Temada; olgun meyvelerden, güzel kokulu çiçeklerden, lezzetli yemişlerden elde edilen bu güzel içeceğin temsil ettiği saraylara layık renkler bulunuyor. Şerbet koleksiyonu, sahip olduğu gizemli ve sevilen tadı ile özellikle çekici ve cazibeli mekanların vazgeçilmez renkleri olacağa benziyor.
Sabah


Geri Dön