27 / 04 / 2024

Mars'ta yeni yaşam alanı kurulacak!

Mars'ta yeni yaşam alanı kurulacak!

İstanbul Erkek Lisesi birincisi Şeyda Takiş, Amerika’daki Cornell Üniversitesi’nden 1 milyon liralık burs kazandı. .Takiş, “İnsanlığın sonu geldiğinde Mars’a yerleşecek 100 kişilik koloni tasarlamam istendi'' açıklamalarında bulundu.



Türkiye'nin akıllı çocuklarına dünyanın önde gelen eğitim kurumları burs veriyor. İstanbul Erkek Lisesi'ni birincilikle bitiren, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) ilk 100'e giren Şeyda Takiş, başvurduğu 7 üniversitenin üçünden burs kazandı. Cornell Üniversitesi'nden 1 milyon liralık burs hakkını kazanan Takiş, "ABD'den yaklaşık 10, Avrupa'da da birkaç okula başvurdum. Amerika'da Cornell, Duke ve Pennsylvania üniversitelerinden tam burs aldım. İhtiyaç bursunun yanı sıra Duke Üniversitesi'nin dünyanın her yerinden başvuran 35 bin kişi arasından 9 kişiye verdiği başarı bursuna ve UPenn tarafından World Scholars adlı bir gruba seçildim. Harvard, Yale, Columbia ve Chicago üniversitelerinde yedekteydim. 4 yılda 300 bin doları yani 1 milyon lirayı aşacak tam bursla okuyacağım" dedi. Bursu nasıl kazandığı konusunda konuştu. 


19 yaşındaki Takiş, ''Köklü üniversitelerden kabul almamda, okul dışı aktivitelerinin ve kendimi iyi ifade edebilme yeteneğimin etkili olduğunu düşünüyorum. Cornell Üniversitesi mülakatında, insanlığın sonu geldiğinde Mars'a yerleşecek 100 kişilik koloni tasarlamam istendi. Bu en ilginç soruydu. 700 kelimede bir toplum oluşturmak zordu. Ama toplumdaki sorunları azaltıp yeni bir yaşam alanı kurmayı özetledim'' ifadelerini kullandı.




Takvim


Geri Dön