16 / 04 / 2024

Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali'nde ödüller verildi!

Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali'nde ödüller verildi!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde düzenlenen Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali'nde fkapsamında yapılan flüt yarışmasında dereceye giren Türk, Japon, Rus ve Güney Koreli yarışmacılara ödülleri verildi.



AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali" kapsamında gerçekleştirilen flüt yarışmasında dereceye giren Türk, Japon, Rus ve Güney Koreli yarışmacılara ödülleri, törenle verildi.


Bir alışveriş merkezindeki toplantı salonunda organize edilen yarışmanın jüri başkanlığını, Almanya Müzik Üniversitesi'nden Prof. Gülşen Tatu yaptı. Almanya Müzik Üniversitesi'nden Prof. Dırk Peppel, Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Aycan Sancar ve flüt sanatçısı Sibel Ayhan da jüri üyeliği görevlerini üstlendi.


Dokuz kişinin katıldığı yarışma sonunda birincilik ödülünü Türkiye'den Damla Akan, Güney Kore'den Eumin Seong kazandı. İkinciliği de Türkiye'den Mine Aksoy ve Rusya'dan Ekatarina Ryzhova'nın elde ettiği yarışmada, Japonya'dan Emi Takada ise üçüncü oldu.    


Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğiyle düzenledikleri festivalin, yarışmanın ödül töreniyle sona erdiğini söyledi. 


Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki faciadan dolayı festivalin konserler bölümünü iptal ettiklerini anımsatan Acar, "Dünyada ilk müzik yarışmasının yapıldığı yer, Dinar'dır. Festivalimiz, sempozyumlar, paneller ve flüt yarışması eşliğinde güzel geçti" dedi.


AA


Geri Dön