27 / 04 / 2024

Mart ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Ödeme bekleyenler dikkat!

Mart ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Ödeme bekleyenler dikkat!

Evinde yaşlı, ağır hasta ve engelli kişilere bakmakla yükümlü olan vatandaşlara evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Tüm ödeme bekleyen vatandaşlar evde bakım yardımının ne zaman yatacağını sorguluyorlar. Ocak ayında 1.797 TL olan evde bakım maaşı 2022 Ocak ayında yapılan son zam ile 2.292 TL oldu..



Mart ayı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağı tüm ödenek bekleyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Evinde yaşlı, ağır hasta ve engelli kişilere bakmakla yükümlü olan kişilere verilen evde bakım maaşı  yapılan son zamla birlikte 2.292 TL oldu. Evde bakım maaşı ödemeleri E-Devlet'in 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' sayfasından kontrol edilebiliyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2022 yılı evde bakım maaşları asgari ücrete yapılan son zam ile birlikte zamlandı. 2021 yılı temmuz-aralık döneminde 1658 TL olan evde bakım maaşları 2022 yılı itibariyle 2706 TL oldu. 

Mart ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Ödeme bekleyenler dikkat!

MART AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Mart ayı evde bakım maaşının ne zaman yatacağına daire henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında hak sakiplerinin hesaplara yatırılıyor. Ödemelerin bu tarihlerde yapılması bekleniyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde Bakım maaşı ödemelerini e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayınız. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alıyor. 

Mart ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Ödeme bekleyenler dikkat!

SMS İLE SORGULAMA 

Ahaber'de yer alan habere göre; evde bakım maaşı bakiye sorgulama işlemi SMS yoluyla da yapılabilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. 

Emeklinin gözü bu tarihte! En düşük emekli maaşı 4 bin 744 TL olacak!

Başvuranlara 1.150 TL verilecek! Sizde alabilirsiniz...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön