25 / 04 / 2024

Martı GYO halka arz geliriyle iki turizm yatırımı kararı aldı!

Martı GYO halka arz geliriyle iki turizm yatırımı kararı aldı!

Halka arzla elde ettiği 76.7 milyon TL'lik geliri şirket sermayesine aktardıktan sonra Muğla'da iki büyük arazinin ihalesini kazanan Martı GYO, yatırımlardan birini 2012'de, diğerini 2013'te turizme açmayı planlıyor



Halka arzla elde ettiği 76.7 milyon TL'lik geliri şirket sermayesine aktardıktan sonra Muğla'da iki büyük arazinin ihalesini kazanan Martı GYO, yatırımlardan birini 2012'de, diğerini 2013'te turizme açmayı planlıyor.

Türkiyenin ilk turizm odaklı GYOsu olarak 2010 yılında halka arz olan Martı GYO, 16-17 Eylül 2010 tarihlerinde gerçekleşen hisse satışından sağladığı 76.7 milyon TLlik kaynağın tamamını şirketin sermayesine aktararak hedeflerine daha hızlı koşmaya başladı. Şirket,  halka arz sonrasında Hazine'nin 49 yıllığına üst kullanım hakkı için ihaleye çıkardığı Muğla İçmelerdeki Maliye Kampında yarışı kazanırken, Marmaris Sarıgerme'deki 79 bin metrekarelik araziyi de yatırım yapmak için devletten 2051 yılına kadar kiraladı.
İhalesini kazandıkları Muğla İçmeler'de arazide Martı Resortla sinerji yaratacak şekilde yeni bir tesis kurmayı planladıklarını belirten Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, yıllık 4 milyon 920 bin TL kira ödeyeceği bu arazide üst gelir grubu için 700 yataklı bir tesis kuracaklarını açıkladı. Narin, tesisi 2012de hizmete alacaklarını kaydetti.
Marmaris Sarıgerme'deki 79 bin metrekarelik arazideki yatırımı ise 2013a kadar tamamlamayı planladıklarını açıklayan Narin, Martı Sarıgerme Tatil Köyü ismini verdikleri projenin, 450 oda ve 35 villası ile toplam 1.100 yatak kapasiteli bir tesis olarak tasarladıklarını ifade etti.

Kazancın yüzde 40ı yatırımcıya
Diğer yandan, 2011 için ciro hedeflerini 40 milyon TL olarak belirlediklerini söyleyen Emre Narin,  230 milyon TL net aktif değeri bulunan Martı GYOnun 31 Aralık 2010 itibariyle 11.5 milyon TL kr ettiğini dile getirdi. Halka arzdan dokuz ay sonra haziran yapılacak genel kurulda yatırımcılar için müjdeli bir haber vermeye çalıştıklarını ifade eden Narin, Krın yüzde 40ını nakit temettü olarak dağıtma konusunu genel kurul onayına sunmayı planlıyoruz. Ve bu temettü politikasını şirket kar ettiği sürece devam ettireceğiz diye konuştu.

YENİ ÇEKİM SAHASI ÇERKEZKÖY'E 7 BİN KONUT
Emre Narin, 2011 planları içindeki en önemli yatırımlardan biri olarak Çerkezköy'deki Narin Park projelerini gösterdi. İstanbul'daki organize sanayi bölgelerinde yer alan yerleşimin bu yıl içinde Çerkezköy'e taşınacağını, bu yüzden bölgede konutun yanı sıra turizm yatırımlarının da hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Narin, Silivri Havaalanı, hızlı tren projesi gibi planlarla bölgenin gelişiminin daha da hızlanacağını öngördü. Burada yaşam verdikleri 7 bin konutluk yaşam projesi Narin Parktaki 548 konuttan oluşan Erguvan Evlerinde inşaat ve satış sürecine devam ettiklerini ifade etti. Projeyi bu yıl tamamlamaya kararlı olduklarını söyleyen Narin, şöyle konuştu: "Projede yer alan konutların kiraya verme süresi çok kısa ve çok kolay. Satış ofisi, yatırım amacıyla konut alanlara kiralama hizmeti de sunmakta. Bu yolla yatırımcılar çok hızlı bir şekilde dairelerini kiraya verebiliyor. Ayrıca, kira gelirine bakıldığında yatırımın geri dönüşü İstanbuldaki gibi 20-30 yıl aralığında değil, sadece 11-12 yılda gerçekleşiyor."


Geri Dön