26 / 04 / 2024

Martı GYO, Maliye Kampı ihalesini imzaladı!

Martı GYO, Maliye Kampı ihalesini imzaladı!

Muğla'daki Maliye Kampı ihalesinde son imzaları atan Martı GYO, Martı Resort"un yanındaki araziye ilişkin yatırım planlarını açıkladı



Türkiye"nin turizm odaklı ilk GYO"su 2011"e yeni yatırımlarla girdi. 7 Ocak tarihinde ihaleye çıkarılan Muğla/İçmeler"deki Maliye Kampı arazisine en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanan Martı GYO 49 yıl geçerli olacak sözleşmeyi 7 şžubat 2011 Pazartesi günü imzaladı.  

İhaleyi kazanan Martı GYO A.şž. bu taşınmazları 49 yıl süreliğine bağımsız ve sürekli olarak kullanabilecek. Martı GYO yıllık 4 milyon 920 bin lira teklifle yaklaşık 5.5 katı bedelle aldığı ihalenin ardından yeni yatırım planlarına da başladı. Martı Grubu, yeni arazisinde yapacağı yatırım sonucunda 2 bin 200 olan toplam yatak kapasitesine 500 yatak daha ekleyerek 2 bin 700 yatak kapasitesine   ulaşmış olacak.   Arazi üzerine 500 yataklı karma kullanımlı lüks bir turizm tesisi planlayan Martı Grubu, sektördeki 45 yıla yakın tecrübesiyle İçmeler"e   kazandıracağı bu yeni tesis ile üst düzey turisti hedefliyor.

500 yataklı yeni tesis yatırımı
Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin yaptığı açıklamada, œBu ihaleyle büyüme hamlelerimizin devamı gelecek. Martı Grubu olarak bölgedeki pazar payımızı büyüterek, İçmeler"deki 477 oda 984 yatak olan kapasitemizi, 500 yatak ilave ederek 1484 yatak kapasitesine ulaştırmayı hedefliyoruz dedi. œEşsiz bir konumda olan tesisi, Egenin incisi ve mavi yolculuk güzergahında olan Muğla"nın İçmeler Beldesi"nde 300 metrelik sahil şeridinde, 50 dönümlük bir turizm kompleksine dönüştüreceğiz. Bölgenin ihtiyacı olan, üst düzey turistlere yönelik ve talebi hazır olan bu ürünü, hızlı bir inşaat sürecinden sonra pazara sunmayı planlıyoruz diye konuşan Narin, böylece son 2 yıldır yüzde 100 doluluk oranıyla sezonu kapatan tesislerindeki arz ve talep dengesini sağlamış olacaklarını kaydetti. Emre Narin, İçmeler"deki yeni yatırım sayesinde yatırımcılarına ve hissedarlarına daha fazla temettü kazandırmayı da hedeflediklerini ifade ederek Tüm ortaklarımıza, yöre halkına ve grup çalışanlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz diye konuştu.

Martı GYO Hakkında
Türkiye"nin ilk turizm odaklı GYO"su olan Martı GYO 22.05.2006 tarihinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüşmüş ve 17.08.2006 tarihinde halka açılmak üzere SPK"ya başvurmuştur. 24 Eylül 2010"da İMKB"de MRGYO koduyla yüzde 49"unu halka açarak işlem görmeye başlayan Martı GYO"nun %48 hissesi Martı Otel İşletmelerine aittir. Türkiye"de çevreye duyarlı, yüksek yaşam standartlarına sahip tatil mekanları geliştirme ve aynı zamanda Türkiye"deki en karlı yatırım alanlarından biri olma hususunu da dikkate alarak turizm sektörüne 40 yılı aşkın bir süredir hizmet veriyor.

www.martigyo.com.tr  


Geri Dön