25 / 04 / 2024

Martı GYO, Maliye Kampı ihalesini kazandı!

Martı GYO, Maliye Kampı ihalesini kazandı!

Marmaris"in İçmeler beldesinde bulunan Maliye Kampı"nın 49 yıllığına kiraya verilmesi amacıyla düzenlenen ihaleyi, yıllık 4 milyon 920 bin TL bedelle Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž kazandı



Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı"nca 5 kez ihaleye çıkartılmasına rağmen bir türlü satışı gerçekleştirilemeyen tesisin kiraya verilmesine karar verildi.

Tesisin 49 yılığına kullanım hakkı için Marmaris Mal Müdürlüğü"nde gerçekleştirilen ihaleye 10 şirket katıldı. Yıllık 903 bin 240 lira muhammen bedelle başlayan ihalenin ilk kısmında fiyatın 3 milyon 750 bin lirayı bulduğu öğrenildi. Ara verilen ihalenin ikinci bölümünde 5 şirket devam etti. Dışarı çıkan şirket temsilcileri, rakamın bu kadar yükseleceğini tahmin etmediklerini söyledi.

Gençalioğlu Turizm Ticaret Limited şžirketi"nin 4 milyon 910 bin liralık teklifinin ardından 4 milyon 920 bin lira taahhüt eden Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Aşž ihaleyi kazandı. Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, ihalenin Marmaris ve Türk turizmine hayırlı olması temennisinde bulundu. Kampı, kiralayan şirketin ilk yıl kiralama bedelinin yüzde 20"sini ödeyeceği ifade edildi. Kiracıya bir yıllık tadilat veya imar değişikliği yaparak yeni tesis inşa etmesi için de bir yıl süre tanınacağı bildirildi. Marmaris"in en gözde turistik beldesi olan İçmeler"de denize sıfır konumda bulunan 22 bin 581 metrekare alana sahip tesisin bünyesinde, 98 yatak kapasitesine sahip 30 oda ile restoran gibi sosyal alanların bulunduğu öğrenildi. Ayrıca tesisin, yakınlarında çok sayıda otel hizmet veriyor.

-5 KEZ İHALEYE çIKTI, SATILMADI-

Satışından en fazla gelir beklenen devlet tesislerinden biri olan ve 'Maliye Kampı' olarak bilinen deniz kenarındaki Maliye Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisi, ilk olarak 2006 yılında ihaleye çıkarıldı. Teklif veren olmadığı için ihale aynı yıl içerisinde üç kez daha tekrarlandı. Alıcı çıkmayan kamp için 2007 yılında iki yeni ihale daha düzenlendi ancak yine satılamadı. Bu yıl açılan ihalenin ise gazete ilanından kaynaklanan bir sorun dolayısıyla ertelendiği bildirilmişti.
İlk olarak 34 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan tesis için son olarak 46 milyon 180 bin lira istenmişti.
AA

Basında yer alan diğer haberler:

MALİYE KAMPI 49 YILLIĞINA MARTI GYO"NUN OLDU

Türkiye"nin ilk turizm işletmecilerinden olan Martı Otel İşletmelerinin iştiraki olan ve Eylül ayında halka açılan Martı GYO A.şž. ilk  yatırım hamlesini gerçekleştirmiştir.

Martı Resort Oteli  yanında yer alan ve Marmaris Mal Müdürlüğü"nün 7 Ocak 2011 tarihinde pazarlık usulüyle ihaleye çıkardığı 22.581 metrekare yüzölçümlü Maliye Bakanlığı"na ait 4 adet taşınmazın irtifak hakları 49 yıllığına Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"nın oldu. İçmeler Kumlu örencik Mevkii"ndeki taşınmazın 49 yıllığına irtifak haklarını almak üzere 9 firma ile yarışa giren Martı GYO, rakiplerini geride bırakarak ipi göğüsledi.

Egenin ilk turizm yatırımcılarından olan Martı Grubu böylece pazar payını büyüterek, Marmaris"teki 477 oda 984 yatak olan kapasitesini, mevcut imar planına göre 700 yatak ilave ederek 1684 yatak kapasitesine ulaştırmayı planlamaktadır.

Martı GYO"nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, œGrubumuzun bölgedeki mevcut tesisini Egenin incisi ve Mavi Yolculuk güzergahında olan Marmaris'in İçmeler Beldesinde 300 metrelik sahil şeridinde, 50 dönümlük bir turizm kompleksine dönüştüreceğiz. Bu vesile ile bölgenin ihtiyacı olan, üst düzey turistlere yönelik œmixed-use bir ürünü, ön izin ve inşaat sürecinden sonra pazara sunmayı planlıyoruz. Hızla büyüyen Türk turizminin en öne çıkmaya başlayan bölgesi Ege'deki Dalaman destinasyonunda bu hamle ile yeni tesisimizi turizme kazandırarak, yatırımcılarımız ve hissedarlarımıza daha fazla temettü kazandırma yolunda somut adımlar atmaya devam edeceğiz. Tüm ortaklarımıza, yöre halkına ve grup çalışanlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.

 

46 milyondan uçtu, 4.9 milyona kondu
Marmaris İçmeler"deki denize sıfır konumda bulunan 22 bin 581 metrekare alan üzerine kurulu 98 yataklı, 30 odalı ve restoranı olan Maliye Kampı"nın 49 yıllığına kiraya verilmesi amacıyla düzenlenen ihaleyi, yıllık 4 milyon 920 bin TL bedelle Martı G YO kazandı.

Maliye Bakanlığı"nca 5 kez ihaleye çıkartılmasına rağmen bir türlü satışı gerçekleştirilemeyen tesisin kiraya verilmesi üzerine tesisin 49 yı llığına kullanım hakkı için Marmaris Mal Müdürlüğü"nde gerçekleştirilen ihaleye 10 şirket katıldı. Yıllık 903 bin 240   TL tahmini bedelle başlayan ihalenin ilk kısmında fiyatlar 3 milyon 750 bin   TL"yi bulunurken aradan verilen sonra ikinci bölüme 5 şirket devam etti.  

Gençalioğlu Turizm "in 4 milyon 910 bin liralık   teklifinin ardından 4 milyon 920 bin lira taahhüt eden Martı GYO ihaleyi kazanan taraf oldu. İlk olarak 34 milyon TL tahmini bedelle satışa çıkartılan tesis için son olarak 46 milyon 180 bin TL istenmişti.

 

Martı GYO, Marmaris İçmeler'de ihale kazandı

Yapılan duyuruda şöyle dendi:

Muğla İli Marmaris İlçesi İçmeler Kumluörencik Mevkiinde, Maliye Bakanlığı Dinlenme Tesisleri olarak kullanılan ve lider ortağımız Martı Otel İşletmeleri A.şž.'nin sahibi bulunduğu Martı Resort otelinin bitişiğinde bulunan, Hazineye ait 2469, 2471, 2472 ve 2473 parsel numaralı 22.581 m   yüzölçümlü 4 adet taşınmaz; Marmaris Mal Müdürlüğü tarafından turizm, eğitim, sağlık, sanayi, sosyal ve kültürel tesisler yapmak amacıyla 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı ilk yıl bedeli 4.920.000 TL olmak üzere şžirketimize verilmiştir.  

İhale şžartnamesine göre; bir yıllık ön izin süresi boyunca ilk yıl bedelinin % 20'si, 2. ve 3. yıllarda ise 324 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği 14/A-3 numaralı maddesine göre irtifak hakkının % 30'u ödenecektir.    

 

Maliye'nin kampı Martı GYO'nun oldu

Marmaris'in İçmeler beldesinde bulunan Maliye Kampı'nın 49 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihaleyi, yıllık 4 milyon 920 bin TL bedelle Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kazandı. Daha önce satış için Maliye Bakanlığı'nca beş kez ihaleye çıkılmış, satış gerçekleşmeyince kiraya verilmesine karar verilmişti. Yıllık 903 bin 240 lira muhammen bedelle başlayan ihaleye 10 şirket katıldı. Denize sıfır konumda bulunan 22 bin 581 metrekare alana sahip tesisin bünyesinde, 98 yatak kapasitesine sahip 30 oda, restoran ve sosyal alanlar var. İlk olarak 34 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılmıştı. Manavgat'taki sosyal tesislerinin ihalesini ise GİTAşž şirketi 4 milyon 350 bin TL ile kazandı.  
Sabah

 


Geri Dön