19 / 04 / 2024

MASKİ Gördes'in su sorununu çözüyor!

MASKİ Gördes'in su sorununu çözüyor!

MASKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla Çiğiller ve Karakeçili Mahalleleri’ne içme suyu şebeke ilavesi yapılırken, Kalemoğlu Mahallesi’nin de çalışmaların tamamlanmasının ardından içme suyu şebeke hattının yenileneceği belirtildi.




MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Gördes ilçesine bağlı mahallelerde içme suyu şebeke hattı çalışmaları gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen çalışmalarla Çiğiller ve Karakeçili Mahalleleri’ne içme suyu şebeke ilavesi yapılırken, Kalemoğlu Mahallesi’nin de çalışmaların tamamlanmasının ardından içme suyu şebeke hattının yenileneceği belirtildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı ekipleri Gördes ilçesine bağlı Çiğiller ve Karakeçili Mahallerinde içme suyu şebeke ilave çalışmaları gerçekleştirdi. MASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Nurettin Aytekin, “Çiğiller Mahallesi’ne bağlı Yassıalan mevkiine su temin etmek için 2 bin 800 metre içme suyu borusu döşendi. Bunun yanı sıra Karakeçili Mahallesi bağlantısı Tozlu’nun da içme suyunu rahatça kullanabilmesi için 900 metrelik bir şebeke ilave çalışması gerçekleştirdik” dedi. Kalemoğlu Mahallesi’ne bağlı Doğanyol mevkiini de kapsayacak bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Aytekin, 500 metrelik bir hatta içme suyu şebeke yenileme çalışması yapılacağını belirtti. Aytekin, içme suyu şebeke hattı yenilenen bu iki mahallenin de daha kaliteli ve kesintisiz içme suyu kullanacaklarını söyledi. Kalemoğlu Mahallesi’nde çalışmaların sürdüğünü belirten Aytekin, çalışmanın tamamlanmasının ardından içme suyu şebekesinin yenileneceğini belirtti.

Sondaj Çalışmaları Devam Edecek

MASKİ İçme Suyu Daire Başkanlığı’nın su sıkıntısı yaşanan yerleşim birimlerinde gerçekleştirdiği sondaj çalışmaları ile birçok mahalleye hayat verdiğini belirten Daire Başkanı Aytekin, 2015 yılının ilk etabında 19 noktada hidrojeolojik etüt çalışması gerçekleştirdiklerini ve bu noktalara açılacak sondajlarla mahallelerin içme suyu sorunlarını çözeceklerini belirtirken; ikinci etap kapsamında ise yaklaşık 40 noktada hidrojeolojik etüt çalışmalarının gerçekleşeceğini söyledi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön