26 / 04 / 2024

MASKO mobilya ihracatında yönünü Soçi'ye çevirdi!

MASKO mobilya ihracatında yönünü Soçi'ye çevirdi!

MASKO Mobilya Kenti 2014de yapılacak Kış Olimpiyatlarıyla adını duyuran SOÇİnin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim Levçenko ve Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Yetkili Temsilcisi İldar Fattakhov'u ağırladı 



Türkiye Mobilya ihracatının yüzde 10nunu tek başına karşılayan MASKO Mobilya Kenti, yeni pazar arayışlarına devam ediyor. 2014de yapılacak Kış Olimpiyatlarıyla adını duyuran SOÇİnin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanını ağırlayan MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, Kış olimpiyatlarına hazırlanan şehirde yapılan tesisler, Türk mobilya firmaları için önemli ihracat fırsatları yaratıyor. Bu anlamlı buluşma sıcak ticari ilişkilerin ilk adımı olacaktır dedi.

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, Türkiye mobilya ihracatına liderlik yapmaya devam ediyor. Bu yıl Ortadoğuda yaşanan siyasi sıkıntıların ardından Afrika gibi yeni pazarlara açılarak ihracat ilişkilerini güçlendiren MASKO, şimdi de Rusya ile ortak projeler üretme hazırlığında.

Yılın bu son günlerinde Rusyanın en yoğun ticari hareketlenmelerinin yaşandığı Soçi Bölgesinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim Levçenko ve Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Yetkili Temsilcisi İldar Fattakhov tarafından ziyaret edilen MASKO, böylelikle iki ülke arasındaki ticari ilişkiler için ilk adımı attı.  MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcıyı makamında ziyaret eden Levçenko ve Fattakhov ticari ilişkilerin bundan sonra güçlenmesi mesajını vurguladı.  

Soçi Ticaret Odası Başkanı Levçenkonun ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, İstanbul İhracatçılar Birliği ve MASKO Mobilya Kenti olarak davet ettiğimiz Sayın Levçenkonun bugün burada olması bizim için mutluluk verici bir olay. Özellikle 2014 Kış Olimpiyatlarına hazırlanan Soçide MASKOnun yapabileceği çok iş var. Kış olimpiyatlarına hazırlanan şehirde yapılan tesisler Türk mobilya firmaları için önemli ihracat fırsatları yaratıyor. Bu anlamlı buluşma sıcak ticari ilişkilerin ilk adımı olacaktır dedi.

Soçinin yalnızca 2014 Kış Olimpiyatlarına değil bunun yanı sıra 2018 Rusya Dünya Futbol Şampiyonası ve Formula 1 yarışlarına da hazırlandığının altını çizen Levçenko, Türkiyeye ilk olarak 90lı yılların başında geldiğimde Türk inşaat şirketleriyle anlamlı projeler yapmıştık. Şimdi de benzer çalışmaların MASKO aracılığıyla Türk mobilya sektörüyle olacağını umut ediyorum. Soçi bulunduğu konum itibariyle yüksek ticari potansiyele sahip bir şehir. 2014 Kış Olimpiyatlarının dışında yeni anlaşması yapılmış ve yine 2014 yılında başlayan Formula 1 organizasyonumuz var. Ayrıca 2018 Dünya Kupasının oynanacağı stadyumlardan bazıları bölgemizde bulunuyor. Bu anlamda ticari potansiyeli fazla olan bir bölgeyiz dedi. Özellikle sahil bölgesi olması nedeniyle Soçide turistik tesis inşaatlarının da hız kazandığını dile getiren Levçenko,  bölgelerinde yapılacak tesislerin dekorasyonu için Türk mobilya sektörüyle anlamlı işler yapılabileceğini vurguladı. 

Tersine bavul ihracatı
Türk mobilya sektörünün yakaladığı ihracat ivmesini ortaya çıkan ürünlerin kalitesinin bir kanıtı olarak vurgulayan Karcı, bu sene bir önceki yıla oranla yüzde 18 büyüme gösteren mobilya ihracatının, doğru fizibilite çalışması ve temaslarla daha da artacağına işaret ederek. Dünyada İtalyan Mobilyası algısı git gide kırılıyor. Biz MASKO Mobilya Kentinde daha yüksek kalitedeki ürünleri neredeyse yarı fiyatına üretiyoruz. Üstelik tasarımlar kendini bu işe adamış zanaatkârların elinden çıkıyor. Bu nedenle Türkiye yurt dışındaki tüm komplekslerin iç dekorasyonunu yapabilecek insan gücüne sahip dedi.

Günümüzde kaliteli ve ucuz ürünler için yabancıların ülkemizi ziyaret ettiğine değinen Karcı, MASKOnun Soçide özel bir fuar alanı açarak ürünlerini tanıtmasının ikili ilişkilere önemli faydaları olacağını düşünüyorum dedi.

Buluşmanın ardından MASKO Şeref Defterine iki ülkenin ticari ilişkileri konusunda iyi dileklerini yazan Levçenko,  İstanbul İhracatçılar Birliğine üye mağazaları gezerek ürünler, montaj ve teknik ekipman hakkında bilgi aldı.

MASKO Mobilya Kenti hakkında www.masko.com.tr adresinden ya da 444 1 675 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.


Geri Dön