26 / 04 / 2024

Maslak 1453'e Danıştay'dan ret kararı geldi!

Maslak 1453'e Danıştay'dan ret kararı geldi!

Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesine bir darbede Danıştay'dan geldi. 8. İdarenin iptal kararının temyiz edilmesi istemiyle Danıştay'a başvuran TOKİ ve Emlak Konut GYO ret cevabı aldı...



TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından, TC Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na "Şişli İlçesi Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi'ne ait 11.08.2010 onanlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının iptali istemiyle açılan davada, 8 İdare Mahkemesi tarafından oybirliği ile söz konusu planların iptali kararına varılmıştı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Emlak Konut GYO kararın bozulması istemiyle Danıştay'a temyiz için gitti. Danıştay 6. İdare Mahkemesi 1 Temmuz'da verdiği kararda İdare Mahkemesi'nin kararının yürütmesinin durdurulmasını gerektirecek bir neden bulamadığından temyiz isteminin reddine oybirliği ile karar verdi.

İdare Mahkemesi'nin 31 Ocak'ta aldığı kararda, Ağaoğlu Holding tarafından Maslak 1453 adıyla reklamlara konu olan bölgede, yeşil alan talanının önünü açacak imar planları ile İl Çevre Düzeni Planı'nın üst ölçekli plan kararlarına uymadığı sonucuna varıldığının, söz konusu imar planlarının deprem kuşağındaki İstanbul için riskli olduğunun ve planın Fatih Ormanları'nı da kapsayan yeşil alanlardaki doğal hayatın sürekliliğini kesilerek tahrip edileceğinin altı çizilmişti.


Sol Gazetesi

Geri Dön