26 / 04 / 2024

Mavi Körfez ilk seferini yaptı!

Mavi Körfez ilk seferini yaptı!

Bostanlı-Üçkuyular hattında hizmet vermek üzere leasing yöntemiyle temin edilen "Mavi Körfez" ilk seferini yaptı. Vapurun ilk seferi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, iç körfez Bostanlı-Üçkuyular hattında hizmet vermek üzere leasing yöntemiyle temin ettiği yeni arabalı vapuru "Mavi Körfez" ilk seferini yaptı. Gelibolu Gemi İnşaat Sanayi tarafından 2014 yılında inşası tamamlanan ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nce leasing yöntemiyle 3 yıllığına kiralanan "Mavi Körfez" arabalı vapurunun ilk seferi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. 


Kocaoğlu, geminin ilk arabalı yolcusu Yasin Aydın, yaya yolcular işitme engelli Emel ve Muzaffer Elmalı ile torunları Zeynep Sude ve Zehra Simge Kaya'ya günün anısına birer çeçek ve plaket verdi. 


399 yolcu kapasiteli

Gemiyi gezerek İZDENİZ Genel Müdürü Aslan'dan bilgi alan Kocaoğlu, Bostanlı-Üçkuyular hattında halen hizmet veren arabalı vapurların çok eski olmasından dolayı sıkıntı yaşandığını belirtti. Kocaoğlu, bu sıkıntıları aşmak üzere 3 yeni arabalı vapur alımı için ihaleye çıktıklarını, bu süreçte de soruna daha kısa sürede çözüm üretmek amacıyla leasing yöntemiyle yeni inşa edilen "Mavi Körfez" gemisini kiralama yoluna gittiklerini söyledi.

İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan da sefer öncesi "Mavi Körfez" arabalı vapuruna ilişkin bilgilendirme yaptı. Aslan, 55 araç ve 399 yolcu kapasiteli geminin saatte 12 knot hıza sahip olduğunu bildirdi


Yeni Asır




Geri Dön